A magyar gasztronómia „csodálatos metamorfózisa”

Szerző: | 2016.02.02 | Hírek, Külföld

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin főszerkesztője a világ harmadik legrégebbi nyomtatott újságjában, a kanadai Le Droit magazinban számol be magyarországi útjáról. Az egyetlen kanadai frankofon gasztronómai orgánum hasábjaira kerülni már önmagában is nagy elismerést jelent, ráadásul a szerző elragadtatással beszél arról, hogy a magyar gasztronómia gyökeres átalakuláson megy keresztül, amelyre szinte jobban illik már a csodálatos metamorfózis jelző, mintsem az átalakulás szó. A neves gasztronómai szakember és újságíró nemcsak Budapesten ismerkedett a vezető séfekkel és tekintett be a magyar gasztronómiába, a teljes országos kínálatot szemrevételezte hazánk régióiban. A Le Droit magazinnal együttműködő Eater angol nyelvű gasztroportál ezzel egyidőben terjedelmes és alapos cikkben mutatta be a magyar borok történetét.

A cikk itt érhető el: http://www.lapresse.ca/le-droit/le-mag/bouffe/201601/14/01-4939874-hongrie-gourmande-au-dela-du-goulash.php#Slide-0-box-0

(Magyar Turizmus Zrt.)