Auguszt karácsony a Fény utcában

Szerző: | 2017.12.18 | Hírek, Konyha

A közel másfél évszázados múltra visszatekintő Auguszt cukrászdinasztia számára különösen emlékezetes volt a 2017-es év, hiszen a cukrászdának otthont adó Fény utcai üzlet májusában ünnepelte megnyitásának 60. évfordulóját.

Így ez a karácsony is a 60. lesz az itt töltött ünnepek sorában, ezért a karácsonyváró sajtódélutánon Auguszt József néhány mondatban felidézte az újrakezdés éveit. Mint kiderült, az ötvenes években sokkal kisebb választékkal dolgoztak, de sokkal nagyobb mennyiségeket adtak el. Az évek során az életszínvonal javulásával és az üzlet alapterületének növekedésével nőtt lehetőség és a vásárlói igény a szélesebb választékra, ennek ellenére az Auguszt fénykorában, a két világháború között kialakult süteményrepertoár a rendszerváltás idejére került vissza a kínálatba. Akkor a határok megnyitásával megváltozott a vásárlók köre, de a régi vásárlók is igényelték a külföldön megismert újdonságokat.

A hagyományok mentén történő folyamatos megújulás mestere Auguszt Ibolya, aki az idén a szilvára építette fel a szezonális karácsonyi süteménykollekciót, mely december 31-ig szerepel majd a cukrászda kínálatában – emellett természetesen készülnek a hagyományos kedvencek is.