A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 magyar győztese Gózon Péter, a Warmup bártendere, aki Sin Limites koktéljával képviseli hazánkat májusban a berlini döntőn. A fiatal szakember és koktélja két további magyar indulóval mérkőzött meg a továbbjutásért a márka moszkvai regionális döntőn.
A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, és mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyévé nőtte ki magát. A hazai bártender szakma kiválóságai idén második alkalommal mérethették meg magukat, hogy közülük valaki a Bacardí örökség részesévé válhasson.
A magyarországi elődöntőt követően három tehetséges fiatal jutott tovább a moszkvai regionális döntőre. Gózon Péter, Kalydy Gábor Péter, és Kocsis Tamás, valamint saját receptúrájú koktéljaik az orosz fővárosban mutatkozhattak be a nemzetközi zsűri előtt. A döntőt tudatos és kitartó felkészülés előzte meg, mely során a versenyzők igyekeztek minél több emberrel megismertetni koktéljaikat.
A különleges italokat egyaránt népszerűsítették hazai bárokban, illetve külföldön, többek között Franciaországban, Lengyelországban és Ausztriában is.
Gózon Péter Sin Limites névre hallgató koktéljában megtalálható minden, ami a bártendert jellemzi. A Bacardí Carta Blanca alapú italban olyan különleges hozzávalók kaptak helyet, mint például a kardamom és a vanília. és az ital története is egyedülálló. Péter bártenderré válását szimbolizálja, azt a céltudatosságot és kitartást, mely során saját határait, korlátjait is legyőzte. Ez a Sin Limites, azaz határok nélkül.
A regionális döntőn hat ország, Törökország, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország és Oroszország versenyzői mutatták be koktéljaikat. A két napos verseny során nem csupán az italok elkészítésén volt hangsúly, hiszen a népszerűsítési időszak alatt elért eredményeket is nagy figyelem kísérte.
A nemzetközi zsűriben foglalt helyet Carina Velasquez bárcsoport-tulajdonos, Angus Winchester nemzetközileg elismert bártender, Dickie Cullimore, a Bacardí nemzetközi márkanagykövete, Naren Young, a Dante Bár tulajdonosa, és Roman Milostivy, elismert bártender. A regionális döntő műsorvezetői Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa, illetve Artem Peruk bártender voltak.
A világversenyt májusban rendezik meg Berlinben, ahol 39 ország legkiválóbb bártenderei mérik össze tudásukat és koktéljaikat, hogy a Bacardí család részeseként olyan klasszikusok között tudhassák italaikat, mint a Daiquiri vagy a Mojito.
A Sin Limites receptje:
– 45 ml Bacardí Carta Blanca
– 20ml friss limelé
– 5 ml Campari
– 15 ml házi készítésű vanília szirup
– 2-3 darab kardamom