Határok nélkül a Bacardí világdöntőjén

Szerző: | 2017.02.27 | Hírek, Italsor

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 magyar győztese Gózon Péter, a Warmup bártendere, aki Sin Limites koktéljával képviseli hazánkat májusban a berlini döntőn. A fiatal szakember és koktélja két további magyar indulóval mérkőzött meg a továbbjutásért a márka moszkvai regionális döntőn.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, és mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyévé nőtte ki magát. A hazai bártender szakma kiválóságai idén második alkalommal mérethették meg magukat, hogy közülük valaki a Bacardí örökség részesévé válhasson.

A magyarországi elődöntőt követően három tehetséges fiatal jutott tovább a moszkvai regionális döntőre. Gózon Péter, Kalydy Gábor Péter, és Kocsis Tamás, valamint saját receptúrájú koktéljaik az orosz fővárosban mutatkozhattak be a nemzetközi zsűri előtt. A döntőt tudatos és kitartó felkészülés előzte meg, mely során a versenyzők igyekeztek minél több emberrel megismertetni koktéljaikat.

A különleges italokat egyaránt népszerűsítették hazai bárokban, illetve külföldön, többek között Franciaországban, Lengyelországban és Ausztriában is.

Bacardí LegacyGózon Péter Sin Limites névre hallgató koktéljában megtalálható minden, ami a bártendert jellemzi. A Bacardí Carta Blanca alapú italban olyan különleges hozzávalók kaptak helyet, mint például a kardamom és a vanília. és az ital története is egyedülálló. Péter bártenderré válását szimbolizálja, azt a céltudatosságot és kitartást, mely során saját határait, korlátjait is legyőzte. Ez a Sin Limites, azaz határok nélkül.

A regionális döntőn hat ország, Törökország, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország és Oroszország versenyzői mutatták be koktéljaikat. A két napos verseny során nem csupán az italok elkészítésén volt hangsúly, hiszen a népszerűsítési időszak alatt elért eredményeket is nagy figyelem kísérte.

A nemzetközi zsűriben foglalt helyet Carina Velasquez bárcsoport-tulajdonos, Angus Winchester nemzetközileg elismert bártender, Dickie Cullimore, a Bacardí nemzetközi márkanagykövete, Naren Young, a Dante Bár tulajdonosa, és Roman Milostivy, elismert bártender.  A regionális döntő műsorvezetői Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa, illetve Artem Peruk bártender voltak.

A világversenyt májusban rendezik meg Berlinben, ahol 39 ország legkiválóbb bártenderei mérik össze tudásukat és koktéljaikat, hogy a Bacardí család részeseként olyan klasszikusok között tudhassák italaikat, mint a Daiquiri vagy a Mojito.

A Sin Limites receptje:

– 45 ml Bacardí Carta Blanca

– 20ml friss limelé

– 5 ml Campari

– 15 ml házi készítésű vanília szirup

– 2-3 darab kardamom