Barbecue-estek a Dohány utcában

Szerző: | 2016.06.20 | Hírek, Szálloda

A Continental Hotel Budapest nyáron kertjébe invitálja a különlegességekre fogékony szállóvendégeket és városlakókat – júniustól ugyanis csütörtökönként felizzik a grill alatt a parázs a zárt udvaron.

araz bbq3Bárka Áron séf és csapata igazi nyári hangulatot varázsol a szállodába, hiszen június 9-től a nyár végéig minden csütörtök este frissen sülő húsok és halak illata tölti meg az Araz étterem kerti részét. Az előételeknél barbecue babsaláta, kapros-kukoricás cukkinisaláta, pirított cajun bélszíncsíkokkal, lazacsaláta és persze az elmaradhatatlan coleslow ugyanúgy megtalálható, mint a közönségkedvenc padlizsánkrém. A főtételek kínálatában többek közt joghurtos-chilis pácban érlelt csirkemell, gyömbéres BBQ-oldalas, grillkolbász, tarja szerepel, miközben a kerti grillen frissen készül a hamburger vagy a rozmaringos-fokhagymás branzino. Mindezekhez köretnek kiválóan passzol a vajas csöves kukorica, a sós-korianderes amerikai palacsinta vagy éppen a fűszeres pirított zöldségek juharsziruppal, a könnyű falatokra vágyók pedig a salátabár választékából állíthatják össze saját kreációjukat, tetszés szerint választható öntettel. És persze a Continentalban az édességekre is gondoltak, a zöldcitromos sajttortától az amerikai almás pitéig terjedő választékból mindenki bizton talál magának valót.

Az árban az italfogyasztás (korlátlan sör, málnás Sangria és limonádék) is benne foglaltatnak, és hogy a hangulat még inkább a nyarat idézze, vacsora közben DJ Starsky Sound latin ritmusai szólnak a háttérben – a Continental gigantikus falfestménye előtt.