Jásdi István a Borászok Borásza

Szerző: | 2017.05.01 | Események, Hírek

Április 28-án este a Boscolo Hotel New York Palotában díjátadó gálavacsorán adták át a 11. Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat. Az idei Borászok Borásza Jásdi István, a Borászok Barátja pedig Csizmadia András.

A korábbi évek Borászok Borászai egyenként megalkották a saját „ötvenes” listájukat az általuk javasolt nevekkel, amelyet felkérésre elküldtek a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumához. A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét. Az 50 jelöltnek egy-egy szavazata volt, a jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően kétkörös szavazással, egyszerű többséggel választották meg a győztest. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt közül hozta meg a végső döntést az 50 jelölt, szintén egy-egy szavazatával.

A kibővített kuratóriumi ülésen egyúttal minden Borászok Borásza 1 főt jelölt a Borászok Barátja díjra. A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. Itt a győztest az öt jelölt közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választotta ki, egyszerű többséggel.

Fenti képünkön a díj idei jelöltjei láthatóak.