Borok és filmek Kéthelyen

Szerző: | 2016.04.05 | Fejlesztések, Hírek

Megnyílt Magyarország első bormozija a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon, Kéthelyen. A Kristinus Vinocino egyedülálló moziélményt kínál a hazai és nemzetközi filmbarátoknak, borkedvelőknek. Pattogatott kukorica helyett grissini és díjnyertes borok várják a teremben a Dél-Balaton felfedezőit. A Kristinus Borbirtokon nemrég átadott tíz szobás Vinotel és Gasztro Műhely is fogadja a látogatókat.

A bormozi további élményeket ígér a Borbirtokra látogatóknak – nívós filmeket és borkóstolást, kedvező áron. A vetítések 18:00 órakor kezdődnek, a filmnézők közben számos finom bort kóstolhatnak. Akinek pedig az este a mozi után kezdődik, az nyugodt szívvel kibonthat egy üveg bort, és felfedezheti a Borbirtok titkait.

A Borbirtokra látogatók eddig is számos program közül válogathattak. Finomabbnál, finomabb ételeket kóstolhattak a Kristinus Gasztro Műhelyében, látványos koncerteket, előadásokat tekinthettek meg a hatalmas szabadtéri színpadon és 2016 elejétől a tíz szobás Kristinus Vinotel is várja a vendégeket, így még kényelmesebbé téve az utazást a Kristinus világában.

A Vinotel koncepciójának középpontjában természetesen a Balatont és a borokat találjuk.

A borbirtok 55 hektáron, 22 magyar alkalmazottal termel díjnyertes borokat Kéthelyen 2005 óta. Így például a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es merlot-ját, cabernet franc-ja pedig arany minősítést szerzett ugyanezen a seregszemlén.