Csapody Balázs vette át a PGA elnöki tisztét

Szerző: | 2017.03.22 | Céghírek, Hírek

Az alapító, Zsidai Zoltán Roy intenzív üzleti tevékenysége miatt nem tudta tovább vállalni a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöki tisztével járó feladatokat, ezért, javaslatára, új elnököt választottak, Csapody Balázs személyében.

A PGA sikeres egy évet tudhat maga mögött, hiszen, közvetlenül alapítása után hozzájárulhatott a vendéglátás áfájának csökkentéséhez, a magyar Bocuse d’Or csapat sikeréhez, valamint, részt vállalhatott a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiával kapcsolatos vállalásainak megfogalmazásához.

Az új elnök szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy óriási lehetőség előtt áll a magyar gasztronómia, amely kiemelt figyelmet kap a turizmus állami irányításától, s a figyelem középpontjába került bel- és külföldi sikereinek köszönhetően.

Csapody Balázs – aki maga is sikeres vendéglátó, hiszen, főállásban a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa – ugyanakkor megfogalmazta a legfontosabb feladatokat is, nevezetesen a munkaerőhelyzet anomáliáinak megoldását, valamint a szakmai oktatás megreformálását, nagyrészt a sikeres műhelyekben folyó belső képzéssel.

Csapody Balázst, elnökké választásával egy időben, tanácsadójának kérte fel Hamvas Zoltán, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének újonnan megválasztott gasztronómiai társelnöke.

Zsidai Zoltán Roy továbbra is a PGA elnökségének tagja marad.