Eper és mangalica a Gourmet Fesztiválon

Szerző: | 2017.01.11 | Események, Hírek

Tavaly először került – a Bocuse d’Or budapesti európai döntője kapcsán – nem étel, hanem alapanyag a májusi Gourmet Fesztivál középpontjába, és a szervezők most is két hozzávalót helyeznek fókuszba.

Azonban idén már nem annyira általános a megközelítés, mint a tavalyi vad és hal párosítás, hanem sokkal konkrétabb iránymutatást kapnak a rendezvényen résztvevő éttermek. Az egyik alapanyagnál a szezonalitás, a másiknál a nemzeti sajátosság a meghatározó.

A rendezvényre meghívott éttermek így idén a mangalicára és az eperre építhetik fogásaikat, de természetesen továbbra is megjeleníthetik saját jellemző ételeiket. A fesztivál idén már nemzetközivé szeretne válni, ezért a regionalitás jegyében a szomszédos országok legnevesebb éttermeit és séfjeit is be szeretnék mutatni. Ahogy Gerendai Károly főszervező lapunknak elmondta: „a turisztikai stratégia egyik célja, hogy Budapest Közép-Európa gasztrofővárosa legyen. Mi is ezt az üzenetet közvetítjük mostantól a külföldi újságíróknak és látogatóknak, azzal, hogy a régió legjelentősebb gasztro seregszemléjévé szeretnénk fejleszteni a Gourmet Fesztivált. Szeretnénk a szlovén, osztrák, szlovák, román, stb. piacokról is a legnevesebb éttermeket és azok ételeit felvonultatni, de nem tartjuk kizártnak, hogy a gasztronómia élmezőnyének számító országokból – skandináv, francia, vagy olasz – sztárséfeket is meghívjunk díszvendégként.”

Az idei Gourmet Fesztivál május 18-21. között zajlik a Millenárison.