Fedezd fel velünk! – LONDON

Szerző: | 2015.09.16 | Hírek, Külföld

A Viator Kiadó gondozásában 2015 szeptemberében megjelent London e-útikönyv az első olyan magyar nyelvű városkalauz, amely nem egy nyomtatásban már korábban megjelent mű elektronikus változata, hanem kifejezetten e-könyvnek készült, kihasználva az új technológia adta lehetőségeket.

Szerdahelyi Krisztina és Vétek György útikalauza e-könyv olvasón, de akár tableten és okostelefonon is böngészhető, és igazi útikönyvként, minden objektumokhoz interaktív térkép kapcsolódik, az ismertető szövegen túl további linkek is bővítik az elérhető információk tárházát.

A könyv szerkesztési elvei is eltérnek a hagyományostól, a látnivalókat a szerzők nem sétákra bontották, hanem témák szerint osztották fel. Így külön fejezetbe gyűjtötték a kastélyokat és palotákat, a múzeumokat, a parkokat és így tovább.

Az úgynevezett kihagyhatatlan turistacélpontok mellett egyéb érdekességeket is bemutatnak: ellátogatnak többek között börtönmúzeumba, 19. századi műtőbe, sörfőzdébe, ginlepárlóba, hajókáznak a Regent’s-csatornán, tanulmányozzák a lápi élővilágot, és őzeket fotóznak a Richmond parkban, miközben persze benéznek néhány pubba is.

A könyvben a szokásosnál részletesebben foglalkoznak olyan gyakorlatias témákkal, mint a közlekedés, az evés-ivás és a vásárlás, ez utóbbiak között néhány igencsak speciális üzletet is bemutatnak.

Végezetül két egynapos kirándulást is ajánlanak, az egyiket Windsorba és Etonbe, a másikat pedig a tengerpartra, Brightonba.

Megvásárolható: https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/london—fedezd-fel-velunk-?eid=10988