A fesztiválozók Kristinust isznak

Szerző: | 2017.07.05 | Hírek, Italsor

A Kristinus Borbirtok díjnyertes borait választották a Sziget fesztiválok hivatalos borának: az exkluzív partnerségi szerződés keretében dél-balatoni borokat kóstolhat a nagyközönség az elkövetkező két évben a legismertebb hazai fesztiválokon.

A VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand fesztivál minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minőségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. A fesztiválbor minősége azért is fontos, mert a külföldi fesztiválozók által viszi a hazai bor jó hírét szerte a világba.

A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert, míg a Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstérmet szerzett.

A borok címkéje a következőként szól a fesztiválozókhoz: „Jó VOLT a Soundja a Szigetnek idén, mi? Ja, meg bora is a szigetes fesztiváloknak: a VOLT-nak, a Soundnak, a Strandnak meg a Szigetnek. Ezt tartod most a kezedben: a Sziget borát. Minden cseppje tartalmaz: Balatont, Szigetet, Strandot, Soundot, napsütést, VOLT-ot. Tudod már mit iszol jövő nyáron?”

Florian Zaruba birtokigazgató az együttműködés és az új fesztiválborok kapcsán a Sofitel Budapestben rendezett tájékoztatón elmondta: „Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet művelő ember, a borász, aki e nemes nedűt készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehető legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntől függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bűncselekmény, ha jó minőségű borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sőt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlő aromákat.”

„Nagyon fontos, hogy a fesztiválok minden részletében minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk a látogatóinknak, különösen az étel- és italkínálat területén, ezért szerződtünk a Kristinus Borbirtokkal, amely kiemelkedő minőségű borokat biztosít fesztiváljainknak a következő 2 évben” – tette hozzá Kádár Tamás a Sziget Kft. ügyvezetője.

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a főszerep.