Frankó sörként reklámozzák az új Arany Ászokat

Szerző: | 2017.04.26 | Hírek, Italsor

A Dreher új kommunikációs kampánnyal vezeti be az Arany Ászok Frissenszűrt néven most debütáló, pasztőrözés nélkül készült termékvariánsát.

A Dreher Sörgyárak újrapozícionálta az Arany Ászok brandet. Az előzetes kutatások megerősítették, hogy a márka kedvelői az egyenes, sallangmentes, tiszta beszédet értékelik legjobban, így az új kommunikáció nem ígér sem többet, sem kevesebbet, mint hogy az Arany Ászok egy frankó sör.

A hosszútávon még további kibontást ígérő új platform első bemutatkozása az Arany Ászok Frissenszűrt termékvariáns bevezetéséhez kapcsolódik. Az ízben gazdagabb, pasztőrözetlen, friss Arany Ászok rövid szavatossági ideje miatt eddig csak a sörgyárban volt elérhető. Most azonban egy speciális mikroszűrési eljárásnak köszönhetően már 6 hónap eltarthatósággal, csomagolva is hozzájuthatnak a fogyasztók.

A termékújdonság a szélesebb vásárlóközönségből a fiatal felnőtteket célozza, akik könnyen azonosulhatnak a régi, klasszikus sörreklámok karaktereit és hangulatát idéző, egyfajta zsánerparódiaként is felfogható új reklámfilm fantázia sztorijával: a friss sörre szomjazó, korsókkal, sörpadokkal, sörsátrakkal felszerelt tömeg elindul bevenni a sörgyárat. Az „ostromló sereg” vicces karaktereiben az Arany Ászok célcsoport archetípusaira ismerhetünk. Ám az igazgató és a sörmester résen van, még idejében beindítják az új Szűrőmasinát, amelynek köszönhetően már a kapu előtt várják a csapatot és vezetőjét, Frankó Kapitányt az új, üveges Frissenszűrt Arany Ászokkal. A kapitány – akinek, mint a márka új arcának a későbbi, szórakoztató kommunikációban még bőven jut majd szerep – nem cifrázza a véleményét, csak annyit mond: ez frankó lett!

A nagyszabású tömegjeleneteket a Petneházy-réten forgatták, a filmben megjelenő sörgyár pedig alapvetően a képzelet szüleménye, de a belső helyszínek között van, amelyik valóban a Dreher Sörgyárhoz tartozik. Láthatjuk például a híres, műemlékként számon tartott, de egyébként a mai napig a sörfőzés lelkét jelentő hatalmas rézüstökkel teli Főzőházat.

A most megjelenő teljes szpotot teaser film vezette fel április közepétől először az online térben, majd a televízióban, az új, frankó kommunikáció pedig a következő hónapokban több csatornán is eléri majd a közönséget.

A kreatív koncepciót és a kampány kidolgozását a Human Telex Advertising & Event reklámügynökség jegyzi.