Pasztőrözetlen sörrel bővíti kínálatát az Arany Ászok

Szerző: | 2017.02.28 | Hírek, Italsor

Arany Ászok Frissenszűrt néven új, pasztőrözetlen, világos sörrel bővíti termékkínálatát a Dreher Sörgyárak. Az új termék azért különleges, mert pasztőrözetlen, vagyis íze friss, tiszta és harmonikus, de más pasztőrözetlen sörökkel ellentétben hosszú ideig eltartható: hat hónapig hűtés nélkül, bármilyen kiszerelésben ugyanazt az íz- és illatélményt nyújtja.

Az Arany Ászok Frissenszűrt palackos és dobozos kiszerelésének disztribúciója február 20-tól vette kezdetét, a termék bevezetésével párhuzamosan az Arany Ászok Friss Bárrá alakít át 50 vendéglátóhelyet.

Az új sör bevezetését reklámkampány, eladáshelyi promóciók és fesztiválmegjelenések egyaránt kísérik.

Az Arany Ászok Frissenszűrt különleges szűrési eljárással készült pasztőrözetlen világos sör.  A pasztőrözetlen sör íze friss, tiszta és harmonikus, hiszen semmilyen hőkezelést nem kapott, így tartalmazza mindazokat az íz- és illatanyagokat, amik a főzés, az erjedés és a kondicionálás során keletkeztek. Az Arany Ászok új gyártási eljárásának köszönhetően 6 hónapig eláll hűtés nélkül.

Az új termék az eredeti világos sörhöz hasonlóan kristálytiszta vízből, kizárólag természetes alapanyagokból készül. Az eljárás során azonban a pasztőrözés lépését az úgynevezett mikroszűréses technológia váltja fel. Ennek köszönhetően az ital megtartja mindazokat az íz- és illatanyagokat, amik a főzés, az erjedés és a kondicionálás során keletkeztek, miközben hosszú ideig eltartható marad. A mikroszűréses technológia lényege, hogy az utolsó szűrési fázisban a jéghideg sört egy különleges, nagyon kis pórusméretű kerámia szűrőn szivattyúzzák keresztül, ezzel eltávolítva az összes olyan mikrobát, amitől a sör a későbbiekben gyorsan megromolhatna.