Díjazták a Gourmet-kiállítókat

Szerző: | 2017.05.22 | Események, Hírek

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb rendezvényét zárta május 21-én, hiszen idén a látogatók száma nem csupán átlépte, hanem meg is haladta a 20 ezres álomhatárt, és összesen 23 500-an voltak kíváncsi a gasztrofesztiválra, ahol idén először díjazták is a kiállítókat.

A fesztivál sikere nyilván köszönhető annak is, hogy idén a Gourmet egy nagyot nyitott a határokon túlra, és olyan nagy sztárokat hozott el, mint a világ legjobb séfnője, Ana Roš vagy a lengyel Wojciech Modest Amaro, aki Lengyelország első számú éttermének vezetője. Ráadásul az eper és mangalica páros is sokaknak felkeltette az érdeklődését, a helyszínen megfordulók pedig egyetértenek abban, hogy érdemes volt végigkóstolni a kínálato, az epres- mangalicás mille-feuille-től az epres-parmezános öntettel gazdagított mangalicaburgeren és a  mustárfagylaltos mangalica-patén át az epres charlotte-ig.

A Millenáris, mint helyszín is szinte összenőtt a rendezvénnyel, és ahogy Glázer Tamás ügyvezető igazgató elmondta, jövőre is – a Nemzeti Táncszínház átadását és a Millenáris Park teljes revitalizációját követően – szívesen várják a Gourmet Fesztivált.

A Gourmet történetében először, hagyományteremtő szándékkal díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így most két kategóriában is adtak át díjakat, sőt, a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy különdíj átadására is sor került. A közönségszavazatok alapján a legjobb ételnek járó díjat kapta a Bánh Mi – (Funky pho), az idei legjobb kiállítónak járó díjat pedig a Bori Mami Étterem kapta. A szakmai zsűri döntése szerint a legjobb étel a Kistücsök által készített Tokhal bodzás íróval, eperrel volt, a legjobb kiállító díjat pedig az Anyukám mondta vihette haza. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy Kulináris Innovációs Díjat is átadtak, amelyet szintén a szakmai zsűri értékelése alapján ítéltek oda. Ebben a kategóriában mérlegelték a mangalica és eper alapanyagoknak a kreatív, újszerű megközelítését, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemeket illetve fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket. A díjat a Rosenstein Vendéglő kapta.