Gourmet szendvicsek az OMV-nél

Szerző: | 2018.02.28 | Hírek, Konyha

Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje, az OMV VIVA gasztronagyköveteként márciustól magyaros alapanyagokkal készült szendvicseket mutat be a töltőállomáshálózat kínálatában.

Palágyi Eszter idén negyedévente jelentkezik majd egy-egy kollekcióval, elsőként négy különböző típusú szendviccsel, amelyeket az OMV gasztrokínálattal rendelkező töltőállomásain lehet majd megvásárolni március 1-jétől.

A marhaoldalas burger a klasszikus étel hazai ízvilághoz igazított változata, csalamádéval, füstölt szilvalekvárral, szálára szedett marhaoldalassal, chilis sajttal és hagymachips-szel. A grillkolbászos sós-köményes kifli sült kolbászt, illetve házi majonézes burgonyasalátát és besameles tormakrémet tartalmaz. A harmadik szendvicskülönlegesség fonott kalács kacsamáj patéval, amit savanyított lilakáposzta, zöldalma chutney és vörösmustár-csíra ízesít. A „csirkés pogácsa” a tejfölös csirkepaprikást és a pogácsát ötvözi paprikalekvárral, fűszeres grillcsirkével és grillezett újhagymával.

„Mindig nagy kihívás a legmagasabb szintű gasztronómia ötvözése olyan – persze csak látszólag – mindennapi ételekkel, mint amilyen a szendvics” – mondta Palágyi Eszter. „Emellett természetesen olyan technológiát kell alkalmaznunk, amely egy töltőállomáson is rendelkezésre áll, annak érdekében, hogy útközben is fogyasztható, gyorsan elkészülő, ugyanakkor egészséges, tápláló és ízletes ételeket hozzunk létre” – tette hozzá.