Jubileumi gasztroélményeket tervez Gyula

Szerző: | 2018.01.15 | Fejlesztések, Hírek

2018. az évfordulók éve lesz: idén 150 éves a Gyulai Húsipar és 10 éves a Gyulai Pálinkamanufaktúra, melyek kapcsán idén a kulináris értékek bemutatása kerül a város turisztikai kínálatának fókuszába.

A Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös ajánlatot kínál a városba látogató vendégek és a gyulai szállásadók, szolgáltatók számára. Ennek első lépése 2018. január 11-én egy sajtótájékoztató keretén belül megszervezett Gyulahús üzemlátogatás volt, ahol értékelték a 2017-es évben folyó közös munkát, a városi szolgáltatókkal közösen. E látogatási lehetőség gesztus volt a Gyulahús Kft. részéről, hiszen a cég csak kivételes alkalmakkor nyitja meg termelő üzemét a nyilvánosság előtt, hogy a húsipari szakmán kívülről érkezők is bepillantást nyerhessenek a „kulisszatitkokba”. A látogatók végigkövethették a Gyulai Kolbász gyártásának lépéseit, az előkészítéstől, töltésen, füstölésen és érlelésen át, egészen a csomagolásig.

E hagyományteremtő lépés a szervezők reményei szerint még inkább segíti a szállásadók közelebb kerülését a város értékeihez. A szolgáltatók megérezték és felismerték, hogy közösen hatékonyabban tudják bemutatni városunk kínálatát.

A szervező Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a nyereményjátékot 2018-ban a Gyulai Pálinkamanufaktúrával kiegészülve kívánja folytatni, megújult formában, nagyobb értékű nyereményekért.

A gyulai gasztroélmények kínálata tovább bővíthető más különleges gyulai finomságok felsorakoztatásával: dolgoznak az olyan csomagok összeállításán, melyekkel többek között a Gyulai Pálinkafesztiválra és a Kézműves Sörfesztiválra érkező vendégek itt tartózkodását tehetik még élménytelibbé.