Hatalmas sikert aratott a VinCE

Szerző: | 2017.03.21 | Hírek

A március 17-19. között megrendezett VinCE Budapest Wine Show-n rekordszámú hazai és külföldi szakember kóstolta a kiállítók borait, és közben a mesterkurzusok is nagy népszerűséggel futottak: hat mesterkurzus teltházas volt.

Három nap alatt hatezren fordultak meg a Corinthia Hotel Budapest termeiben, köztük több mint ezer szakmabeli kóstolta végig neves hazai és külföldi borászatok tételeit.

A vendégek olyan páratlan élményekben részesültek, mint a kristálytiszta, mesésen elegáns Cristalt is bemutató Champagne Roederer kóstoló szombat reggel, Miguel A. Torres fergeteges előadása szombat este, vagy David Zilber, a Noma étterem fermentációs chefjének kulisszatitkokat felfedő workshopja vasárnap. Szerkesztősgünk munkatársa pedig a Szekszárdi bikavér blending kurzuson tapasztalhatta meg, hogy e neves házasítás elkészítése milyen kihívásokkal járó feladat.

A VinCE Budapest nyitónapján pedig immár harmadszor adták át a VinCE Awards szakmai elismeréseit. Nyolc kategóriában a 42 fős szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről; a voksolásban több mint háromezren vettek részt.

A legjobb borlap kategóriában ezúttal a budapesti Borkonyhát sorolta az első helyre a közönség, a legjobb borhotelnek pedig a badacsonyi Hotel Bonvinót választották. A legjobb borbár kategória győztese a budapesti Kadarka lett, míg a legjobb pincelátogatás kategória első díját ismét a mádi Holdvölgy Pincészet érdemelte ki.

A legjobb bormarketing kampánynak idén a Furmint USA bizonyult, a legjobb borturisztikai tour operátor díjával a Taste Hungaryt tüntették ki, Elek Ágnes (Spar) pedig ismét elnyerte a legjobb borbeszerző címet. Tóth Sándor az új kategóriaként bevezetett, A kávé nagykövete díjat vehette át.

Díjazták a VinCE magazin 2016-os saját tesztjein legtöbb csillagot szerzett borkereskedést és borászatot is, az elismeréseket a Bortársaság és a partiumi Cramele Recas érdemelték ki.

Vince Budapest 2017