Hazai desszertek a világ vezető cukrász magazinjában

Szerző: | 2021.07.12 | Hírek

A So Good…-ban szerepel Tóth Szilárd és Dusha Csenge.

Tehetséges kortárs cukrászok és séfek mutatják meg félévente a So Good… magazin lapjain, merre tart a nemzetközi cukrász szakma. A világszerte ismert és elismert lap új számában ezúttal a SALT séfje, Tóth Szilárd és desszert séfje, Dusha Csenge népi-családi hagyományokat elevenít meg receptjeivel.

A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good… magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrász szakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az éttermükről is mesélnek. Olyan új elkészítési módszereket, tálalási megoldásokat, alapanyagokat mutatnak, amik később a világ éttermeiben is rendre megjelennek. A So Good… kötelező olvasmány a szakmának és mindenkinek, aki magasabb szinten szeretné űzni a cukrászatot, ezért nagy büszkeség, hogy végre újra magyar vonatkozás is megjelenik a magazin lapjain.

A magazin legújabb számában a budapesti SALT étterem két desszertje kapott helyet, melyeket először itt láthat a nagyközönség.

A 2019. októberében nyitott fine dining étterem hű Tóth Szilárd séf szatmári gyökereihez, az erdők-mezők friss és tartósított alapanyagaihoz és ahhoz is, hogy megmutassa vendégeinek a magyar regionális konyha kincseit. Ez a hármas jelenik meg abban a két desszertben, amik a So Good…-ban szerepelnek, és éppen ez az a különlegesség, amire a magazin felfigyelt.

Szilárd és az étterem desszert séfje, Dusha Csenge két, családi ebédekről és nagymamák konyhájából ismerős ételt, a hagyományos derelyét és csörögefánkot formálta SALT-osra. Így miközben az ízvilág felelevenít gyerekkori emlékeket, annál többet is ad. Olyan összetevőket használnak, amikre nem is számít a vendég (ordát, fermentált pollent, feketecitrom-krémet vagy kapor-emulziót) és olyan tálalást adnak ezeknek a klasszikusoknak, ami fine dining környezetben is megállja a helyét, mégis őszintén természetes.

Nem csak a recepteket hozták magyarok az új lapszámhoz, hanem a nagyszerű fotókat is hazai fotós készítette róluk, aki szorosan részt vett a magazinnal közös kooperáció szervezésében egyaránt. Fekete Antonio fotói nem először szerepelnek a magazinban, korábban Meinhart Attila munkáit láthattuk az ő szemén keresztül a világhírű lapban.

A So Good.. magazin friss száma Magyarországon július hetedikétől,  Fekete Antonio üzletében elérhető.