Kempinski és a Deli

Szerző: | 2015.04.15 | Hírek, Szálloda

A Kempinski Hotel Corvinus földszintje új hellyel gazdagodott: a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való sikeres együttműködés következő lépcsőfokaként megnyílt az ÉS Deli.

A hotel két évvel ezelőtt, a földszint átépítésével együtt létre a Belvárosi Gasztronómiai Központ koncepciót. Ekkor jött létre a koktélok mellé miniburgereket kínáló Blue Fox The Bar, a The Living Room, amely vasárnaponként „Álom luxuskivitelben” mottóval pezsgős reggelit kínál, hétközben pedig a gazdag kávé- és teaválaszték mellett pezsgővel és süteményekkel pihenhetnek meg itt a vendégek. Ide csatlakozott be a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való együttműködés keretében megnyílt ÉS bisztró, ahol első pillantásra össze nem illő dolgok is megférnek egymás mellett, de visszaköszönnek megszokott párosítások is.

„A kedvező fogadtatás további inspirációkat adott a menedzsmentnek, és biztosak vagyunk abban, hogy az ÉS Deli trendszetter szerepet fog betölteni a város gasztropalettáján” – mondta Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest igazgatója, az ÉS Deli megnyitóján.

ES_Deli2Az új létesítmény „specialty coffee”-t, az ÉS Bisztró konyháján frissen készült gourmet szendvicseket és friss péksüteményeket kínál, minden nap 7-22 óra között. Az egészséges életmódra fókuszáló vagy vegetáriánus vendégek frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket fogyaszthatnak a húsmentes szendvicsek vagy a bircher müzli mellé. A kínálatot – akár ajándéknak is kiváló – borok és az ÉS Bisztró konyháján befőzött lekvárok, házi szószok teszik teljessé.

„Az ÉS Delivel a kávézási kultúrában kibontakozó új hullámot szeretnénk erősíteni egy újabb Zsidai-Kempinski együttműködés keretében” – mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője. Ezt az újhullámos mozgalmat a kávétermeléstől a pörkölésen át az elkészítésig nagyfokú gondosság jellemez. Ebbe a trendbe illeszkednek bele az ÉS Deli „specialty coffee”-i, amelyeket a neves, nemzetközileg is elismert kávészakértő, Nezvál Máté válogat és pörköl az ÉS Delinek.

ES_Deli3Az ÉS Deli blend friss ízvilágú és világos pörkölésű kávékeverék, egy ruandai (Cyebumba) és egy guatemalai (Finca Santa Paula) kávé 50-50%-os házasítása. Az arabica Bourbon és Caturra alfajait 1477-1700 m magasságban termesztik. Mindkét származási helyen nagy figyelmet szentelnek a gazdákkal való élő kapcsolatra a minőség folyamatos garantálása érdekében, ráadásul a guatemalai Finca Santa Paula egy 100%-ban fenntartható működésű birtok. A gazdaságokban mosott és napon szárított eljárással dolgozzák fel a kávébabot, amely több pörkölési profilon esik át. A cseresznyés, feketeszedres savakat az érett körtés és édes csokoládés jegyek hozzák egyensúlyba.

Információ: www.esdeli.hu