Kenderesi Sajtburesz a paralimpikonokért

Szerző: | 2016.11.23 | Hírek

Saját burgert kapott Kenderesi Tamás olimpikon, az új kreáció november 24-től kapható a Zing éttermeiben. A kezdeményezés jótékony célt szolgál, mert minden eladott Kenderesi Sajtburesz árából karácsonyig a hazai paralimpikonokat támogatja a Zing Burger.

kenderesi-sajtburesz2A Sajtbureszt először Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó kóstolhatta meg, aki reméli, hogy a támogatással erősödhet a Magyar Paralimpiai Csapat utánpótlása is.

A Kenderesi Sajtburesz dupla sajtadaggal készül, és a magasabb fehérjetartalom érdekében két marhahúsból készült húspogácsát tartalmaz.

A Zing a debütáló Sajtbureszt egy adománygyűjtő akcióval is összekapcsolta. A hamburgerekből befolyt összeg egy részét a Magyar Paralimpiai Bizottságnak ajánlják fel, a 2017-es, egri Országos Paraúszó Bajnokság megrendezésére, ahol a kezdő magyar paraúszók is rajthoz állnak.

Az úszó és a Zing kapcsolatának kezdeti nehézségeiről az olimpia alatt több újságcikk is született, azonban ez gyorsan konstruktív együttműködéssé alakult. A ZingBurger azóta a MOB-bal egyeztetve készítette elő a szponzori szerződését Tamással.

Fotók: Stiglincz Gábor és Puskás Nóra