Wagyuból készít burgert a Zing

Szerző: | 2016.10.27 | Hírek, Konyha

November 2-án nyílik meg a nagyközönség előtt is a Zing Burger legújabb étterme a Nádor utcában, amelyet október 27-én Kenderesi Tamás olimpia bronzérmes úszó közreműködésével avattak fel.

Sztároknak kijáró médiaérdeklődés kísérte a sajtótájékoztatót, amelyen bemutatták a széles és speciális Zing burger-választék különleges elemét, hiszen Magyarországon elsőként itt készítenek a wagyuból burgereket és steakeket. A limitált wagyu burgereket januárig lehet megkóstolni.

zing4

Takács Lajos és a wagyu

A Zinget alapító Susánszky Ádám 2013-tól a truck-jairól lett ismert a fesztiválozók körében, azóta éttermet nyitott a Király utcában és a Széll Kálmán téren is. Burgerei összeállításakor mindig az egyediségre és a hazai alapanyagok használatára törekszik. Ennek jegyében több mint egy éve készítenek angus marhából is húspogácsákat. Most pedig új elemként kerülnek be az éttermek választékába a világ egyik legzamatosabb marhahúsából, a wagyu-ból készülő hamburgerek.

Ázsia marha itthon

Az eredetileg Japánból származó marhákat már itthon is tenyésztik, a sajtótájékoztatón is megjelent Zichy Mihály és Nagygyőr Árpád. Ők foglalkoznak a wagyu marhák tenyésztésével, és bár nem masszírozzák szakéval az állatokat, mint Japánban, de 30 hónapig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik és a szabadhoz közeli tartásban nevelik őket Ófalu közelében.

zing3

(balról jobbra) Az esemény narrátora Németh Ádám, a Konyhafőnök résztvevője, Kenderesi Tamás, olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó, Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója és tulajdonosa

A japán wagyu marhákat eredetileg igavonó állatként tartották. A nagy megterhelés miatt az állatok extra zsírtartalékot növesztettek az izom közé, húsúk sajátosan omlós és ízletes, ezért is kerültek fel a luxuséttermek étlapjára. A wagyu finoman márványozott húsa ideális alapanyag a hamburgerhez. A wagyu-burgereket a Zing éttermeiben keleties ízjegyekre hangolják, és természetesen saját bucijukban kínálják. Emellett különféle steakeket is készítenek majd az üzletben a wagyuból, amelyekből az első adagot Takács Lajos séf sütötte meg a sajtótájékoztatóra. Mindezek mellett speciális kávékínálattal, vacsora menüvel is várják az ínyenceket.

A Zing Burger legújabb éttermét Kenderesi Tamás úszó nyitotta meg és avatta fel, sőt, az első hamburgert is ő készítette el. A fiatal úszó és a Zing együttműködését Kenderesi Tamás az olimpiai elődöntő után elhangzott, „rám férne pár sajtburesz” megjegyzése indította el augusztusban.