Későbbre tették a Sirha Lyont, csúszik a Bocuse d’Or döntője is

Szerző: | 2020.09.23 | Bennfentes, Bocuse d'Or, Vendéglátás

A tallinni európai válogató októberi időpontja nem változott, az viszont már biztos, hogy a Sirha 2021. és azok a versenyek, amelyeknek kétévente otthont ad, május végén kerülnek megrendezésre.

A bizonytalan helyzetre való tekintettel és az egész világot érintő újabb szigorítások miatt a SIRHA 2021. és a Bocuse d’Or döntő a szokásos január végi időpont helyett 2021. május 29. és június 2. között valósul meg.

Hónapok óta nagy kérdés, hogy meg lehet-e rendezni a világ egyik legnagyobb szakkiállítását, a lyoni Sirhát, és vele együtt az olyan nagyszabású versenyeket, mint például a Bocuse d’Or világdöntője vagy a Coupe du Monde Patisserie. Az eseményre kétévente kerül sor január végén, és bár a Sirha szervezői mindent megtettek és folyamatosan tesztelték biztonsági rendszereiket, az egész világot érintő járványhelyzet miatt a Sirha 2021-et elhalasztották 2021 májusának végére.

A Bocuse d’Or európai válogatójának időpontja egyelőre tartja magát, bár sajnálatos módon a húsz országból három (Egyesült Királyság, Belgium és Horvátország) korábban már visszalépett. A visszalépések miatt egyébként változott a versenyzési sorrend is, így a magyar csapat továbbra is a második versenynapon, de nem negyedikként, hanem másodikként rajtol.

A Sirja jövőre lesz húsz éves, és az évforduló tiszteletére új arculatot és honlapot kapott. Ez utóbbi online magazinként is működik majd. Létrejött egy új márkanév, a Sirha Food is, ez fogja majd össze az összes gasztronómiai témájú kiállítást is.

A magyar csapat egyébként gőzerővel készül a tallinni versenyre, Veres István, séf, Molnár Bence, commis és Volenter István, coach a hét hat napját a boxban töltik és gyakrolnak.

A kiemelt képen Veres István, Molnár Bence és Volenter István látható (forrás: magyar Bocuse d’Or Akadémia, Fekete Antonio)