Két hét múlva Bocuse d’Or selejtező

Szerző: | 2019.10.09 | Hírek

Október 23-án a Hungexpón rendezik meg a Bocuse d’Or magyar selejtezőjét, ahonnan a terv szerint hatan jutnak majd tovább a magyar döntőre. Utóbbinak a SIRHA ad majd otthont 2020 februárjában.

Megkezdődött az új Bocuse versenyszezon! Igen impozáns mezőnynek lehetünk majd tanúi október 23-án, amikor sor kerül a magyar selejtezőre. Íme a továbbjutók listája:

Csik Gábor – Caviar & Bull Budapest 
Csorba István – Andrássy Rezidencia Wine & Spa
Elek Richárd – KönyvBár & Restaurant
Győrffy Árpád – Kollázs – Brasserie & Bar
Haraszti Zsolt – Société Budapest 
Huszár Tibor – Fenyves Szálloda és Konferencia-központ
Kelemen Roland – Hunguest Hotel Aqua-Sol
Palágyi Eszter – Costes Group
Tóth Pál – Kővirág Étel-Ital-Ágy
Veres István – Babel Budapest

Közben más kiemelkedő versenyszereplésekkel is büszkélkedhet Magyarország a közelmúltból.

Lezajlott a Jeunes Chefs Rôtisseurs verseny Kanadában, Calgary-ban, ahol Dalnoki Bence, a Stand Étterem szakácsa képviselte hazánkat. Bence egy nagyon erős mezőnyben versenyzett, és ezúttal nem tudott a dobogóra kerülni, a kiváló helytállásért azonban minden elismerés jár neki.

Közben Koppány Levente viszont megnyerte a S.Pellegrino Young Chef közép-európai elődöntőjét, így ő képviselheti a régiót a 2020-as milánói döntőn.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan neves versenyen, mint a S.Pellegrino Young Chef, én képviselhetem Magyarországot és az egész közép-európai régiót a milánói döntőben. Magam is horgászom, így sokat utaztam mind a régióban, mind itthon, hogy egy igazán jellegzetes édesvízi halat, pisztrángot fogjak. A versenyre készített győztes fogásomban a hal mellé tálalt köret összetevői is a vízparton teremnek, ezzel is azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire fontos számomra a természet és annak megóvása” – nyilatkozta.