Két új Egytőről bor és Borbártérkép

Szerző: | 2018.05.19 | Hírek, Italsor

2016-ban néhány Budapesti és vidéki borbár Egytőről jelszóval egyesítette erőit, hogy borászokkal együttműködve olyan borokat készítsenek, amelyek segítenek minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc Kárpát-medencei szőlőfajtáikat. Most debütált második évfolyamuk, amellyel párhuzamosan megszületett az első Borbártérkép is.

A viszonylag friss szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrot, a Palackot, az Andante Borpatikat, a Tasting Table Budapestet, a Cuvée Borszaküzlet és Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Szekszárd Sebestyén Pincet, a Pálffy – Köveskált és a Wine Flow boros oldalt tömöríti, sok szempontból egyedülálló. Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítette közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Ám immár a második évjáratból, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy olaszrizlinget, a Sebestyén Pincével egy kadarkát palackoztak.

Szintén az idei év újdonsága, hogy elkészült a budapesti Borbártérkép, amely a borozni vágyó vendégeket segíti a tájékozódásban, illetve az összefogást erősíti, amelyet május 30-án, egy Teraszbuli keretében mutatnak be a közönségnek, a 0,75 Bistro teraszán.