A sör és gasztronómia jegyében tartottak Kocsmavacsorát február 19-20-án a Hotel Gellért sörözőjében. Az esemény az Indoor Sörfesztivál kísérőrendezvénye volt, és a hazai sörforradalom élcsapatát képviselő kocsmák kedvenc söreire épült.

A koncepció szerint az Élesztős csapat által üzemeltetett kocsmák – az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett – , valamint a házigazda Gellért Söröző & Brasserie delegált egy-egy sört, amihez a Butcher’s Kitchen – A Hentes konyhája séfje, Csonka Zsolt és a Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítették el a hozzáillő ételeket. A söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a BReWdaPesT Brewers sörfőző formáció tagja válogatta ki.

 

A menü a következő volt:

Welcome drink

Élesztő Sörműhely – Propaganda Pils 5%

 

Léhűtő

Házi csirkemájas

lencsesaláta, marinált retek, konfitált fokhagyma, friss kenyér

Giorgio by Gellért – Bigfoot Sörfőzde Ale 5,2%

 

Importer

Savanyú malacragu leves

burgonyagombóc, gyöngyhagyma, uborka

Crate Brewery London – Crate Sour Beer 4,6%

 

Marionett

Enyhén füstölt makréla

langyos cékla, gribiche saláta

BReWdaPesT Brewers – First Act American Pale Ale 5,3%

 

Élesztő

Pastrami

melegen füstölt marhahús, lila káposzta krém, savanyított mustármag, parázsburgonya

BReWdaPesT Brewers – Zodiak Red Rye India Pale ale 6,5%

 

Gellért Söröző

Mogyorós sörpite

mogyorómousse, sörhab, fekete sörsorbet

Élesztő Sörműhely – Black Mamma Coffee Sout 6%