Kovács Lázár a Vadrózsában

Szerző: | 2017.10.06 | Hírek, Karrier

Kovács-Siklósi Lázár 2017. szeptemberétől üzlettársként és kreatív séfként csatlakozott a Vadrózsa Étterem csapatához és tulajdonosaihoz, Földvári Gáborhoz és Földvári Dánielhez.

A Vadrózsa Étterem Budapesten, a második kerületben, a Rózsadombon található, egy gyönyörű barokk villában. A „Házat” nemzetközi szinten is jegyzik, amelyet számtalan újságcikk és rengeteg gasztronómiai díj  fémjelez. Káprázatos rendezvénytermei, könyvtárszobája és hatalmas  kertje kiválóan alkalmas 100 fős esküvők, gálavacsorák, karácsonyi-évzáró rendezvények lebonyolítására.

A villa történetének érdekessége, hogy egykori tulajdonosa minden idők egyik legismertebb filmjében, a Casablancában is szerepelt, ráadásul a film egyik kulcsfiguráját, a pincért alakította. Gartner Sándor, művésznevén Gerő Jenő,  avagy Szőke Szakáll biztosan büszke lenne az étteremre, hiszen a színházon és filmen kívül nagy szerelme a konyhaművészet volt, sajátságos, humoros stílusban könyvet is írt róla.

Az előző tulajdonos, aki 45 éven keresztül vezette a vendéglátóhelyet családi okokból kénytelen volt ideiglenes szüneteltetni a működést. A Vadrózsa Éttermet Földvári Gábor és Földvári Dániel másfél éve  vásárolták meg és nyitották újra.

Az étteremhez különleges emlékek is fűzik a séfet, hiszen feleségével, Melindával a polgári szertartás után ebben az étteremben ünnepelték meg szűk családi körben a házasságkötésüket.

„Korábbi személyes élményeim, valamint Gábor és Dániel elképzelései alapján, örömmel fogadtam el a felkérést az együttműködésre vonatkozóan. A csodálatos környezet és a családias hangulat eleve adott volt, de garanciát kaptam arra is, hogy prémium minőségű alapanyagokból készítjük az ételeket, azokat egyedi  porcelántányérokon és evőeszközökkel tálaljuk. Mindezt elérhető áron kínáljuk vendégeink számára, legyen szó akár a’la carte vagy  rendezvényhez kapcsolódó vendéglátásról.” – mondta Lázár Chef.

A Vadrózsa Étterem ikonikus étele, a libamáj brulée természetesen továbbra is megtalálható az étlapon. És Kovács Lázár változatos tematikájú gasztronómiai  élményprogramokkal várja a vendégeket, amelyekből nem hiányozhat a látványfőzés és a főzőkurzusszerű közös ételkészítés sem.