1+1 Michelin-csillagos vacsora Budapesten

Szerző: | 2017.03.20 | Események, Hírek

A Globalista Konyha és a La Perle Noire étterem közös szervezésében március 29-30-án Loic Villemin, Michelin-csillagos séf, valamint Heiszler Olivér, a La Perle Noire séfje Avantgard Organikus Konyha címmel különleges menüsorral készül.

Loic Villemin 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át a Michelin-csillagot. Étterme, a Restaurant Toya 2010-ben nyitotta meg kapuit a franciaországi Lotaringiában. Nevét a Sapporotól délre fekvő Shikotsu nemzeti parkban található Toya tóról kapta, melyet a halak bősége, a zöldségek, gyümölcsök állandóan változó választéka jellemez és tökéletesen tükrözi Loic gasztronómiai elképzeléseit.

Loic a halak kivételével – amit közvetlenül egy halászhajóról vásárol – mindent a helyi termelőktől szerez be, beleértve a húsokat is. A menü az aktuális szezon és a piac kínálata alapján hetente változik. Loic elkötelezett híve a tradicionális technikáknak, így sok zöldséget, gyümölcsöt savanyít, erjeszt és eceteket készít. Szereti a meglepő, könnyű, letisztult ételeket és ételeibe előszeretettel csempész ázsiai alkotóelemeket.

Avantgárd, organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok. Most éppen egy belga, koreai és egy japán szakács segíti munkáját. A budapesti vacsorán Heiszler Olivér és Szilvási Mihály a Laposa Borbirtok séfje lesznek segítségére a La Perle Noire-ban.

További információ: https://www.facebook.com/events/728977327279780/