Tarolt a Mad Scientist a Főzdefeszt-Flyerz díjátadón

Szerző: | 2017.04.03 | Hírek, Italsor

A Főzdefeszt, a Flyerz Magazin és a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesület március 30-án adta át az Élesztő Cask Ale Barjában az év legrangosabb kézműves sörös díjait a TOP 20 Kézműves Sörfőzde kiadvány megjelenése alkalmából.

A kézműves sörös szakma hagyományosan legrangosabb díját, az Év Sörfőzdéje díjat 2011 óta az a magyar kisüzemi sörfőzde kapja, aki a legjelentősebbet tudott mutatni a szakmában, elkötelezettségével és kreativitásával utat mutatva az egész piacnak. Idén több újdonsággal is találkozhattak a versenyzők és a közönség is, hiszen most először a Főzdefeszt a Flyerz Magazinnal és a Magyar Fesztiválgasztronómiai Egyesülettel együtt adta ki a díjat, és a zsűri – Bart Dániel, Bonta Gáspár, Drajkó Zsombor, Kósa Kolos, Szabó Ádám, Wossala Rozina – is a nyilvánosság elé lépett, hogy a díjátadó előtt rövid kerekasztal-beszélgetésen tárják a nyilvánosság elé a díjazás hátterét és megvitassák a hazai kézműves sörfőzdék helyzetét, erényeit és irányvonalait.

Talán senkit nem ért meglepetésként, hogy a 2016-os Év Kézműves Sörfőzdéje a Mad Scientist volt, ebben a zsűri teljesen egyhangúan döntött. A második helyezettnek járó díjat a nagy ígéretnek számító Hübris vitte el, míg a harmadik hely a befutott és professzionális Hedon sörfőzdének jutott.

A Flyerz Magazin online közönségszavazata során a legnépszerűbb sörfőzde a miskolci Zip’s lett, mely egyébként két évvel ezelőtt az Év Sörfőzdéje címet is elnyerte.

A 2016-os két Főzdefeszt alatt összegyűlt szavazatok alapján a tavaly Év Kedvenc Söre a Jam 72 lett, a kőbányai Mad Scientist 7,2%-os IPA-ja, melyet március óta már Berlinben is kapható.