Ez lehet a tudás MAG-ja

Szerző: | 2019.02.26 | Fejlesztések, Hírek

A magyar vendéglátás origója a képzés.

Ez az a felismerés, amelyet lassan két évtizede folyamatosan a szőnyeg alá söprünk, holott a magyar gasztroforradalom tökéletesen megmutatta: a jelenlegi oktatási modellben azok tudnak csak érvényesülni, akik az elavult tananyagoknál többet, mást kaptak. Ezek a kevesek látványos sikereket érnek el, miközben a magyar gasztronómia jelentős részében semmilyen változás nem történik.
Az oktatás reformjához szemléletváltásra van szükség, amelynek tökéletes alapja lehet a most megjelent MAG könyv.

A könyv szerzői ugyanis a szocialista hiánygazdálkodásra adaptált tankönyvek helyett egy jól használható, a konyhai technológiák felöl közelítő, egymáshoz illeszthető, egymásra épülő modulokból álló könyvet írtak, szerkesztettek.

A Modern Alap Gasztronómiát a szerzői (Kocsonya Kálmán, Vomberg Frigyes, Illés Vince Levente) és a kiadó a modern konyhát részleteiben, alaposan, újszerű szempontok, a recept alapú fókusz helyett, az ételkészítési technológiákat bemutató, inspiráló alapműnek szánta. A MAG célja az ételkészítés szakmai alapjainak bemutatása, formabontó megközelítésben. Útmutatókkal segíti mind a szakoktatók munkáját, mind pedig azokét, akik a szakács szakma elsajátítására vállalkoznak. Ezen felül a MAG – egyedülálló módon – az éttermi cukrászat tanait is magában foglalja.
A könyv messze túllép a fizikai kötöttségeken, hiszen a fejezetek végén található QR kódokon keresztül a témához kapcsolódó képek, fázisfotók és videóanyagok is elérhetők, amelyek még teljesebbé teszik az adott fejezethez kapcsolódó tananyagot, és tovább mélyítik az ismereteket.
A könyv elérhető a Libri boltjaiban, illetve megrendelhető közvetlenül a kiadótól, az www.okjszakkonyv.hu oldalon keresztül.
A könyvről további információ a www.magonline.hu oldalon található.