Magyar tételek a Wine Follynál

Szerző: | 2017.01.25 | Hírek, Külföld

A gyönyörű kiadványairól és infografikáiról is ismert Wine Folly idén is kiadta az egész világot átívelő vásárlási kalauzát. A borválogatás nem csak a világ összes jelentős bortermelő vidékét öleli fel, de a testes vörösboroktól az aromás fehérborokig áttekinti, mit érdemes kóstolni 2017-ben.

A válogatást nemcsak szakértőknek szánják, kezdő kóstolóknak is érdemes végigböngészni a listát. Mi magyarok az aromás fehérborok kategóriában mutattuk meg magunkat, 3 fehérbor is bekerült: a Keszthely melletti Bezerics Borászat Cserszegi fűszerese, a Királyudvar Tokaji Furmintja és egy Szepsy Furmintot.

Az aromás fehérborokra a virágos jegyek és édes, csonthéjas gyümölcsös jegyek megjelenése jellemző, sárgabarack, őszibarack, máz, rózsa – írja a Wine Folly. A szócikkben megemlítik a furmintot, mint hagyományos tokaji fajtát, melyből száraz bort készítenek, a rizlinghez hasonlítják savasságban, nagyobb struktúrával és testtel. Felfedezték maguknak az „úgynevezett Cserszegi Fűszerest”, a Wine Folly még kiejtési kalauzt is adott hozzá, amely „illatában rózsa, fekete bodza, menta”.