Malátaburger a FIRST-nél

Szerző: | 2017.10.31 | Hírek, Italsor

A nemrég debütált FIRST sörfőzde első belvárosi pubjában tényleg minden a sörről szól: a Dob utcai létesítményben még az asztalokon otthagyott nassolnivalókban és a hamburgerek zsömléjében is felfedezhetők a ropogós malátamagok.

A hely tulajdonosai a Belvárosi és Budavári Sörfesztivál főszervezői, akik a fesztiválok teljes kínálatát költöztették be egyetlen belvárosi pubba. Így a város egyik legnagyobb sörkínálatával, köztük import különlegességekkel és főzdefriss tanksörrel hozták létre a sörkedvelők legújabb bázisát, ahol 200-féle különlegesség kóstolható.

A tulajdonosok idén nyáron nyitottak látványsörfőzdét a Váci úton, most pedig a belvárosban lobbiznak a minőségi sörfogyasztásért: csapfoglalásokat, sörszakmai-előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a FIRST-ben.

Az új pubban összesen 19 féle sört vertek csapra, olyan ritkaságokkal, mint a Mikkeller, Omnipollo, TOOL vagy a Brewdog sörei. A külföldi kínálattal frissességben kel versenyre a ház söre, amit minden héten frissen, egyenesen a sörgyárból hoznak. A pult mögött álló csapat pedig jól képzett sörszakértőkből áll, akik mindent tudnak a márkákról. A tulajdonosok célja ugyanis, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valami újat a sörökről és rátaláljanak a saját sörízlésükre.

Szerintünk a bor, whisky és konyak után – ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat – mondta el Kurucz Gergely, a hely egyik tulajdonosa.

A hatalmas választék mellett a vendégek a legkülönbözőbb formákban találkozhatnak a sör jellegzetes ízével. Ugyanis a pubban kapható burgerek zsömléjébe is kerülnek pirított malátaszemek, amelyek karakteres ízükkel az egész ételt meghatározzák. Az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két malátaszemet, amit nassolnivalóként helyeznek minden egyes asztalra.