Megfiatalodott a Duna Wellness Hotel Baján

Szerző: | 2015.04.14 | Hírek, Szálloda

Baja egyetlen szállodája, a Duna Wellness Hotel műemlék épülete kívül-belül megújulva, filmbeli étteremmel és békebeli kávézóval várja a Sugovica partjára érkezőket.

A felújítás keretében a szálloda fő szárnya teljesen átalakult: átépítették és részben felújították az itt található 19 vendégszobát, az összes folyosót, a lépcsőházat, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. Így tágasabb, igényesen berendezett szobák és közösségi terek jöttek létre, magasabb komfortfokozaton. Az épület lapostetős része felett két szinten emeletráépítéssel 4 új szoba született.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével, ezt egy Páger Antal emlékfal is jelzi.

Az étteremhez kapcsolták a téliesített oldalteraszt teljes szélességében, itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, amely egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, megtörtént a gőzkabin áthelyezése és bővítése, jakuzzi kialakítása és egy természetes fénnyel megvilágított pihenő kiépítése.

További információ: www.hotelduna.hu.