Megnyílt a Ritz-Carlton Budapest

Szerző: | 2016.04.12 | Hírek, Szálloda

Az Erzsébet téri korábbi Le Meridien Budapest átépítésével megnyílt a The Ritz-Carlton Hotel Company első hazai szállodája.

A The Ritz-Carlton, Budapest hotelnek egy műemlékvédelem alatt álló történelmi épület ad otthont, az 1914-ben egy olasz biztosítócég székházául szolgáló épület az évek során számos különféle funkciót töltött be, ma pedig luxusszállodaként nyitja meg újra a kapuit 170 elegánsan berendezett szobával és 30 lakosztállyal. Bár az épület számos eredeti építészeti eleme – például a külső falakon elhelyezkedő elegáns szobrok – megmaradt, a tágas belső terek a Duna hűvös színei és örvénylő vize által inspirált, nyugalmat sugárzó, modern környezettel várják a vendégeket.

Az épület 8. és 9. emeletén található a The Ritz-Carlton Cub Level, mely különleges menedékhelyet nyújt a vendégek számára külön concierge szolgáltatással, valamint egész napos étel- és italkínálattal.

A hotel két új étteremmel és egy bárral is bővíti Budapest vendéglátóhely-kínálatát. Ezek közül az egyik, a Baldaszti Csoport közreműködésével létrejött Deák St. Kitchen, amely hangulatos környezettel várja vendégeit. Az étterem kínálatában magyaros jellegű, helyi, szezonális alapanyagokból készült fogások, frissen grillezett hús- és halételek, valamint válogatott magyar borok és sörök szerepelnek. Az épület ikonikus festettüveg-kupolája és hatalmas kristálycsillárja alatt elhelyezkedő, a hotel előcsarnokára néző Kupola Lounge remek hely egy ráérős, kiadós reggelihez vagy egy könnyű ebédhez.

A friss hangulatú, modern Kupola Bár kialakításakor a letisztult formákat az épület eredeti, fedetlen oszlopaival ötvözték. A bár vendégei világvárosi, kifinomult környezetben élvezhetik a koktélújdonságokat.

A szálloda 180 férőhelyes bálteremmel is rendelkezik, mely az épület alsó földszintjén helyezkedik el, emellett öt rugalmasan alakítható, modern belső kialakítású, csúcstechnológiás berendezésekkel felszerelt tárgyaló található.

Az épület tetején elhelyezkedő, természetes fényben úszó The Ritz-Carlton Spa és Fitneszközpont tökéletes menedéket kínál a vendégek számára a feltöltődéshez és kikapcsolódáshoz. A beltéri medencével és három kezelőszobával rendelkező spa kozmetikai és testkezelések teljes skálájával, többek között a The Ritz-Carlton speciális kezeléseivel várja a vendégeket. A gyógyfürdő mellett egy professzionálisan felszerelt, a hét minden napján, a nap 24 órájában nyitva tartó fitneszközpont található.