Megvan Magyarország első wild food-ja

Szerző: | 2018.05.19 | Hírek, Konyha

Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A felhívásra több  mint száz alkotás érkezett, klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.

A SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség-gel közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek strandi pavilonoktól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD küldetését.

A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.

Klasszik kategória díjazottjai:

III. helyezett:

Ludányi Emőke által készített: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon

II. helyezett:

Nagy László – Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér

I. helyezett ezáltal Zalakaros kedvenc vadétele:

Varga Péter – Zalai vaddisznópofa

Magyarország első wild food étele:

Magyarország első wild food-ja: Nagy Róbert – gŐZgombóc

 

A zsűri tagjai voltak:

Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester / Zalakaros Város

Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság

Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető / Nők Lapja Café; blog szerző / Csak a Puffin

Czimondor Nándor – igazgató / Hotel MenDan Zalakaros

Bai Tamás – Executive Chef / Hotel Karos Spa Zalakaros

Kovács Ferenc – Vezérigazgató – helyettes / Zalaerdő Zrt

Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró / Food&Wine

Kovács Szabolcs – Go Wild ötletgazda, ügyvezető / Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.