Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.
A felhívásra több mint száz alkotás érkezett, klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.
A SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség-gel közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek strandi pavilonoktól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD küldetését.
A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.
Klasszik kategória díjazottjai:
III. helyezett:
Ludányi Emőke által készített: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon
II. helyezett:
Nagy László – Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér
I. helyezett ezáltal Zalakaros kedvenc vadétele:
Varga Péter – Zalai vaddisznópofa
Magyarország első wild food étele:
Magyarország első wild food-ja: Nagy Róbert – gŐZgombóc
A zsűri tagjai voltak:
Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester / Zalakaros Város
Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság
Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető / Nők Lapja Café; blog szerző / Csak a Puffin
Czimondor Nándor – igazgató / Hotel MenDan Zalakaros
Bai Tamás – Executive Chef / Hotel Karos Spa Zalakaros
Kovács Ferenc – Vezérigazgató – helyettes / Zalaerdő Zrt
Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró / Food&Wine
Kovács Szabolcs – Go Wild ötletgazda, ügyvezető / Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.