Mire kell odafigyelni a kombi gőzpároló tisztításakor

Szerző: | 2019.03.18 | Fejlesztések, Hírek

3 kérdés, három válasz. Aki válaszol, Victor Silberer, a Rational AG termékmenedzsmentért felelős regionális igazgatója.

Silberer úr, a Rational kombi gőzpárolói automata tisztítórendszerrel rendelkeznek. El tud bármit is rontani a felhasználó, amikor kitisztítja a berendezést?

Most már nem igazán, feltéve, hogy az illető követi a javasolt tisztítási fázisokat, amelyek megjelennek az egység kijelzőjén – ez a legpraktikusabb dolog egyébként a Rational berendezéseinek integrált Hatékony Karbantartás Ellenőrző Rendszerével kapcsolatban. A kombi gőzpároló felismeri a koszt és a vízkövet, meghatározza a leghatékonyabb tisztítási ciklust, ezek után pedig javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy mennyi az optimális mennyisége a tisztítószernek és a vízkőoldónak. Ennek során figyelembe veszi az egység használatát és a legutóbbi tisztítási periódust is. Ha valaki követi ezeket a tisztítási utasításokat, akkor a kombi gőzpároló berendezése mindig tiszta és megfelelően karbantartott lesz, ugyanakkor a berendezés élettartama is meghosszabbodik.

Ez azt is jelenti, hogy a Rational csak a saját márkás vegyszereit javasolja felhasználni a tisztítás és a vízkőmentesítés során?

Igen, mivel csak ezzel a módszerrel lehet garantálni, hogy az eszköz tökéletesen tiszta és vízkőmentes legyen. A berendezés tisztítórendszerében koordináltan használjuk fel a tisztítótablettákat a szükséges vízmennyiséggel annak érdekében, hogy eltávolítsuk a vízkövet a gőzgenerátorról, ugyanakkor üledék nélkül kitisztítsuk a főzőteret is. Gondoljon csak arra, hogy néz ki a kombi gőzpároló, miután elkészült benne egy komplett adat grillezett steak. Az automatikus tisztítás után eltűnnek a zsír legkisebb maradványai is, ez megnyugtató lehet a higiéniát ellenőrző hatóságok számára is.

Röviden már említette a vízkőoldó tablettákat. Akkor tulajdonképp nincs is szükség vízlágyító egységre?

Nincs. Még a legkeményebb csapvíz esetén sincs szükség drága és magas karbantartási igényű vízlágyítókra, sem manuális vízkőmentesítésre. A Rational különleges ápoló tablettái első körben megakadályozzák, hogy a vízkő felhalmozódjon, ugyanakkor az integrált hatóanyagok megnövelik a kombi gőzpároló élettartamát is. Leegyszerűsítve: az automatikus Hatékony Karbantartás Ellenőrző Rendszerrel nem csak a főzőtér, hanem az egész rendszer lesz mindig tiszta és megfelelően karbantartott. Ennek révén pedig az egység működési megbízhatósága kiemelkedővé válik.

További információ:

www.rational-online.com

Cikk forrása: turizmus.com