Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezett Mitiszol Fesztivál, amely november 12-én várja a látogatókat a Millenárison.
Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra. Cél, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.
Nemcsak a közönség, de a kínálat is jelentősen bővült. Az óriási borválasztékon túl (30 kárpát-medencei és 10 külföldi pincészet több mint 120 bora) a résztvevők söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is kóstolhatnak. A közös nevező a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, valamint a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.
Az italok mellett ennivalók is lesznek, közös tapas tálakat kínál a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert, a meleg ételekről pedig ezúttal a zöld ebédjéről és cateringjéről ismert Házikó, valamint a zebegényi Natura Hill ökohotel és étterem gondoskodik majd.
A fesztiválon érdemes külön figyelmet szentelni az idén 10. születésnapját ünneplő, természethű borokra fókuszáló Terroir Clubra. A borkereskedés ugyanis különleges prémium kóstolót is tart majd, amelyen az elmúlt évtized legemlékezetesebb borait kóstolhatóak Champagne-tól Burgundián át Tokajig.
A nagyszabású, de emberi léptékű sétáló kóstolón túl, mindenki számára nyitott előadásokat tartanak kenyérsütésről, kávékészítésről, sörfőzésről.
Jegyárak: november 10-ig 8900 Ft, a helyszínen 9900 Ft. Ez tartalmazza az összes bor és egyéb italok kóstolását, fogyasztását.
További információ: http://mitiszol.hu/