Mozgalmas év után tanulmányt készít az MVI

Szerző: | 2017.04.20 | Céghírek, Hírek

Sikeres, programokban gazdag évet zárt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A napirendek között szerepelt a programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak gazdag tavalyi év eseményeinek összefoglalása és kiértékelése. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2016. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott, emellett ismertették és elfogadták a 2017-es év költségvetési és cselekvési terve is.

Az MVI az alábbi aktuális tennivalókra helyezi továbbra is a hangsúlyt: az áfa-csökkentés kérdésköre – a különböző kormányzati és szakmai szervezetekkel együttműködve – , a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus Tarifa Munkacsoportban folyamatos aktív részvétel, valamit a fiatalok részére szervezett különböző szakmai versenyek (Worldskills, Gundel Nemzetközi Verseny) támogatása.

A szervezet fontosnak tartja, hogy tanulmányt készítsen a vendéglátás jelenlegi helyzetéről, problémáiról, feltérképezze a legsürgetőbb feladatokat, a vendéglátósokat nyomasztó legsúlyosabb gondokat, s a hatóságokkal együttműködve megoldási javaslatokat készítsen . Az ezzel kapcsolatos kérdőívet már készítik és hamarosan közzé is teszik, és igyekeznek minél több étteremtulajdonost, üzletvezetőt elérni, véleményüket meghallgatni, a felmérés eredményét pedig publikálni fogják.

A közgyűlésre meghívást kapott dr. Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, aki válaszolt a résztvevő tagság kérdéseire az áfa- és a jövedéki törvény, valamint a hatósági ellenőrzések témaköréből. Felajánlotta, hogy nyílt nap keretében a NAV Dózsa György úti igazgatóságán szívesen válaszolnak az illetékes munkatársak a vendéglátós szakemberek kérdéseire is, ennek a megszervezését az MVI vállalta.

Az év további legfontosabb eseményei: a Vendéglátás Akadémián szakmai partnerként való együttműködés 4 különböző időpontban és helyszínen, hagyományos őszi gasztrotúra szervezése a Coninvesttel együttműködve, a IV. Gundel Károly-díjátadó gálaebéd (november 19.), valamint a nagy sikerrel zajló éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.