A Balatoni Kör célja, hogy a régió ne csak a nyári hónapokban legyen vonzó célpont. A Gasztrohegy koncepcióval Badacsony is új korszakot nyit.

Közismert, milyen látványos fejlődés volt az utóbbi évtizedben a borok terén és tavaly téltől „Badacsony nyitva” néven több, egész évben nyitvatartó vendéglátóhely közös programsorozatot indított el, amelyhez idén további szolgáltatók csatlakoztak. Az egyre erősödő, 365 napos vendéglátásban gondolkozó badacsonyi „kemény mag” elérkezettnek látta az időt, hogy egy ősztől tavaszig tartó különleges gasztronómiai programban mutassa meg a régió értékeit. Október első hétvégéjén a szőlő tematikával indult a Gasztrohegy, amely nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Októbertől áprilisig 9 vendéglátóhely hét tematikus gasztrohétvégén a Badacsony olyan arcát mutatja meg, amit csak a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. A gasztrotúra során nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző ételt.

A résztvevők: Tölgyes Kúria, Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház.

Programok:

November 23–25. | Halak a hegyen

December 28–30. | Év végi disznóságok

Január 25–27. | Nagyvadak a hegyről

Február 22–24. | Gasztrofarsang

Március 22–24. | Felszáll a füst

Április 12–14. | Lávakő hétvége