Olasz ízek a Belvárosi Piacon

Szerző: | 2015.12.02 | Céghírek, Hírek

Gianni Annoni az ötödik kerületi Belvárosi Piac galériáján üzemelő tésztabárja után a piac alsó szintjén is üzleteket nyitott, mondhatni az olasz-magyar kulináris összefogás jegyében.

gianni2A Via Lattea egy gourmet bolt, ahol a Franciaországból, Belgiumból, Hollandiából és Spanyolországból érkező sajtok és felvágottak egészülnek ki olasz és magyar társaikkal. Az üzlet mögött azonban egy „látvány-sajtkészítő” műhely is található, amelynek ablakain benézve bárki betekintést kaphat a ricotta, caciotta, mascarpone készítésébe. Itt egy különleges gép segítségével magyar tejből készülnek olasz sajtkülönlegességek, tapasztalt sajtmesterek segítségével, a piaci közönség és az éttermek számára egyaránt.

gianni1Gianni Fritú néven lángosost is nyitott, hiszen nem létezhet piac Magyarországon lángos nélkül. Itt hagyományos magyar recept szerint sül a tészta, de kapható olasz pizza fritta és montana, apró olasz lángos is. A Margherita pizzázó pedig eredeti olasz, pörgetve készített pizzákat kínál, akár szeletben is.