Óriási sikere van „Pavarotti éttermének”

Szerző: | 2015.10.28 | Hírek, Külföld

Szinte alig lehet most helyet kapni a Pavarotti nevét viselő milánói étteremben, a világhírű operaénekes ugyanis a napokban ünnepelte volna 80. születésnapját. A dóm közelében található hely szinte állandóan tömve van turistákkal.

Luciano Pavarotti nemcsak kiváló énekes volt, de nagyszerű amatőr szakács is, aki az olasz konyha nagy híve és gyakorlója volt, de Modena és Emilia Romagna tartomány ételeit főzte a legszívesebben. Az ő helyi ízlés szerint fűszerezett bolognaija, tortellinije és más tésztái – mint a kedvenc tagliatelle al ragú – szerepelnek elsősorban az étlapon, de az étteremben – amely egyben múzeum is – a turisták kedvéért szinte az összes tipikus olasz étel megkóstolható.

A 7 termes múzeumétterem tisztelgés Pavarotti emléke előtt, amelyet nyáron, a világkiállításhoz kapcsolódva, Nicoletta Mantovani, a világhírű tenor özvegye nyitott meg. Rövid beszédében emlékeztetett rá, hogy a család szeretné megvalósítani Luciano álmait, amelyek között szerepelt egy hely, ahol mindig az ő ízlése szerint főznek, úgy fűszerzeve, ahogyan ő szereti.

A dóm közelében, a Vittorio Emanuele II. passzázsban, a negyedik emeleten megnyílt létesítmény, gyönyörű kilátással a Dóm térre bizonyára tetszett volna neki. Különösen azért, mert az alapanyagokat mind Emilia Romagnából szerzik be.