Pannonhalma áldásai Budapest szívében

Szerző: | 2016.08.24 | Fejlesztések, Hírek

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát áldásával kísérve a Károlyi Mihály utcában megnyílt a Benedictinus Apátsági Termékek Boltja, egyszerre kínálva testi és lelki táplálékot a budapestieknek és a turistáknak.

A Pannonhalmi Főapátság saját borai mellett fokozatosan szélesítette gyógynövénytartalmú kézműves kozmetikai és gasztronómiai termékeit az elmúlt években. A prémium minőséget képviselő termékekhez igazodik a megújult budapesti üzlete elegáns, letisztult stílusú belsőépítészeti kialakításával – mondta el Veiland László értékesítési és marketingigazgató a keddi hivatalos megnyitón. Az V. kerületi Károlyi Mihály utcában működő volt bencés könyvesboltot annak szellemében alakították át mindössze egy hónap alatt, hogy a jövőben egy helyen kínáljanak testi és lelki táplálékot az érdeklődőknek, továbbá a megújult üzletet bekapcsolják Budapest turisztikai vérkeringésébe – ezt szolgálja a külföldiek számára is értelmezhető Benedictinus névválasztás.

pannonhalma2Elképzelésük, hogy az alternatív túrákat szervező Unique Hungary céggel együttműködve – amelynek Unique Pannonhalma néven indított programja keretében a főapátság nagyközönség elől elzárt területeire is bejuthatnak a turisták – budapesti kincskereső játékok egyik helyszínévé is tegyék a boltot. A galériaszintnek multifunkcionális szerepet szánnak, egy kellemes pihenő- és kóstoltatóhelyet alakítanak itt ki, ahol a főapátság kisebb budapesti eseményeit is meg tudják tartani.

Az üzletben a Pannonhalmi Főapátság teljes termékskálája mellett más apátságok – pl. a kismarosi ciszterciek és a bakonybéli monostor – termékeit is kínálják, távlati céljuk, hogy az európai monostorok termékei is elérhetők legyenek a budapesti üzlet polcain.