Pénteki gasztrobulik a Belvárosi Piacon

Szerző: | 2015.05.14 | Események, Hírek

Aki járt már a bécsi Naschmarkton vagy a barcelonai La Boquerián, tudja, milyen hangulata van piacon enni egy kiadós reggelit vagy délutánig kitolható ebédet. Ahol pedig este is lehetőség adódik egy lazább hangulatú vacsorára, iszogatásra, gyorsan kialakul a stabil törzsközönség helyiekből és turistákból egyaránt. Ez az ötlet valósulhat meg Budapesten is, ugyanis a Hold utcai Belvárosi Piac péntekenként hosszabbított nyitva tartással és After Work Fridays gasztrobulival várja a lazítani vágyókat.

A délidős sikert látva indult el az új kezdeményezés az éttermek részéről: péntekenként este tíz óráig fogadják a vendégeket az After Work Fridays program jegyében. Jelenleg négy hely – a Bíró Lajos nevével fémjelzett A Séf utcája, Gianni Pasta e Sugo tésztabárja, Szabó Péter Vörös Homár gasztrobárja, és a több üzlettel is rendelkező KOLBice helyi egysége – csatlakozott a péntek esti rendezvényhez.

Már ők négyen is remek hangulatot teremtenek a munka utáni vagy a késő esti partik előtti evés-iváshoz, de hamarosan újabb partnerek – a Panificio il Basilico szendvicsbár és Szabó Győző színész pár héten belül nyíló Steamboo tiki style gasztrobárja – is nyitva lesznek az After Work Fridays idején. Sokak örömére Bíró Lajosék is újabb üzletnyitást terveznek, a titokzatos Buja Disznókról egyelőre annyi ismert, hogy a magyarok egyik legkedveltebb alapanyagából készítenek valami klasszikusan nagyot és merészebb kicsit.

S hogy miért jó a péntek estét egy piacon tölteni? Leginkább azért, mert remek ételeket lehet kóstolni kényelmes tempóban. Hétről hétre új, különleges ajánlatokkal is készülnek a helyek a friss osztrigától a rántott hurkán át a házi tésztákig és kolbászokig, de pezsgők, proseccók, Aperol Spritz, sörök és borok is mindig szerepelnek a választékban, a bulihangulatról pedig a fények és DJ Candyman da Marquis gondoskodik. És ugyan erre a piacra nem táncolni kell menni, viszont pont ideális azoknak, akik az éjjeli klubokat már kihagynák, de keresik a jó társaságot, az egyedi környezetet és a minőségi választékot. Ám azoknak is erősen ajánlott, akik a péntek éjszakát már este elkezdenék egy menő belvárosi evős-ivós helyszínen, ínyencek és gasztroarcok társaságában. Május 8-án este Szabó Győző főz és kóstoltat, ízelítőt adva a rövidesen nyitó Steamboo kínálatából, s a június végéig tartó After Work Fridays bulikon a zene mellett izgalmas kultúr-attrakciók is várhatók.  A nyári leállás után pedig szeptembertől ismét érdemes lesz a Hold utcai piacon zárni a munkahetet.