A legjobb sörkorcsolyákat keresi a Sörszövetség

Szerző: | 2017.09.05 | Események, Hírek

A sör összehoz. Mert hogyan is csúszhatna a legjobban ez a nemes ital, mint finom falatkákkal párosítva?! A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt éves rendezvénysorozata, a Sör mi több ismét keresi az ország legjobb sörkorcsolyáit – és idén először amatőr konyhaművészek jelentkezését is várják, szeptember 27-ig.

A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt éves rendezvénysorozata, a sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítő Sör mi több az innováció jegyében számos forradalmi dologgal rukkolt elő az elmúlt bő fél évben. Áprilisban különleges sör és BBQ ételpárosításokkal nyitották a szezont, majd rendhagyó receptúrák alapján készült sörkoktélokkal lepték meg a hazai sörszerető közösséget, nyáron pedig elkészítették saját sörfagylaltunkat kétféle, meggyes és karamellás ízben.

Természetesen az őszi időszak sem múlhat el aktivitás nélkül; a hagyományokat folytatva idén is keresik hazánk legjobb sörkorcsolyáit! A Magyarország Legjobb Sörkorcsolyája 2017 elnevezésű pályázatra szeptember 27-ig várják a profi és amatőr konyhaművészek jelentkezését.

„A HORECA és gasztronómiai szakembereknek hirdetett pályázatunkban a tavalyihoz hasonlóan három kategóriában, búza, láger és barna sörökhöz társítva várjuk a sörkorcsolyák fényképes receptjeit. Egy éve 49 pályamű volt, ezt szeretnénk most túlszárnyalni. Idén a sörkedvelők kreativitására is kíváncsiak vagyunk, hiszen a célunk elsősorban az, hogy a lehető legegyszerűbb alapanyagok felhasználásával, otthoni körülmények között is megalkotható falatkákat ismerhessünk meg. Olyanokat, amelyeket bármikor és gyorsan el tudunk készíteni például egy baráti sörözéshez –mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója

Egy személy, szervezet vagy cég több sörkorcsolyával is versenyezhet. A nagyközönség pályaműveit közönségszavazással bírálják el; a győztesek értékes sörös nyereményekkel gazdagodhatnak. A HORECA és gasztronómiai szakembereknek kiírt versenyben szakértő zsűri szavaz a pályaművekről és a három kiírt kategória győzteseinek ünnepélyes keretek között adják át a díjakat.

További információ: http://www.sorszovetseg.hu/sor-mi-tobb/

Kedvcsinálónak íme a Sör mi több három remek és egyszerűen elkészíthető sörkorcsolyájának receptje!

Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal

 

Hozzávalók:

  • 500g kovászos uborka
  • panírozáshoz: liszt, tojás, kenyérmorzsa

 

A mártogatós hozzávalói:

  • 2 csomag újhagyma
  • 2dl görög joghurt
  • 2dl majonéz
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

Az uborkákat négyfelé vágjuk, jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk őket és alacsony hőfokon nagyon picit kiszárítjuk, majd panírozzuk és forró olajban kisütjük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és olívaolajon lassú tűzön karamellizáljuk, amíg színt nem kap. Ha ez megvan, összekeverjük a többi hozzávalóval és snidlinggel megszórva tálaljuk.

 

*****************************

 

Édes malacos popcorn

 

Hozzávalók:

  • 1 zacskó sós popcorn
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál hagymapor
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

 

Elkészítés:

A bacont egészben kisütjük, majd mikor már ropogós, fölszeleteljük és a többi hozzávalóval összekeverjük, végül pedig a forrón kipattogott popcornnal összeforgatjuk.

 

***************************************

 

Curry-s kolbász

 

Hozzávalók:

  • grillkolbász (marha)
  • ananász apró kockákra vágva
  • pirított mogyoró apróra vágva
  • 0,5 kg szárított salotta hagyma

 

A curry pasta hozzávalói:

  • 40 g Sárga Curry paszta
  • 1 dl húsleves
  • 3 dl Kókusztej
  • 1 db Lime leve
  • 2 g kaffír lime levél
  • 15 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 evőkanál tamarind
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál barnacukor

 

Elkészítés:

A hagymát olajon dinszteljük, utána belekeverjük a curry pasztát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel és a húslevessel szósz állagúra sűrítjük, tamarinddal, kaffír lime levélel, illetve lime lével ízesítjük. A sósságát halszósszal állítjuk be. Főtt burgonyával adagonként botmixerrel összeturmixoljuk. A vékony karikákra vágott salotta hagymát a 70 fokos sütőben sütőpapírra teregetve 3 órán át szárítjuk, míg ropogós nem lesz. A megsült kolbászokra rátesszük a szószt, a felkockázott ananászt, valamint a szárított salotta hagymát.

 

A Sör mi több eseménysorozatról röviden

A Magyar Sörgyártók Szövetségének célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a hazai fogyasztók asztalán. A szövetség kiemelt eseménysorozata, a Sör mi több elkötelezett amellett, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.