Reggeli választékkal bővült a Damniczki Budapest

Szerző: | 2017.04.07 | Céghírek, Hírek

A különleges, egyedi monodesszertek és fagylaltok után immár reggeli péksüteményeket is kínál a Damniczki Budapest. Az ezt bemutató, április 6-ai sajtóreggelin nemcsak a cukrászda filozófiájába illően természetes alapanyagú süteményeket ismerhettük meg, hanem készítőjüket, Markovics Gergelyt is.

A pesti belváros éttermeinek, cukrászdáinak választékában egyre nagyobb teret kap a reggeli, mert a vendégek életformájának természetes része lett a házon kívüli étkezés. Sőt, van olyan is, aki a Damniczki cukrászdában elfogyasztott reggelije és tárgyalásai után a Hold utcai piacon ebédel, és délután ismét a cukrászdában folytatja a munkáját, megbeszéléseit. Erre, az egyre növekvő igényre a Damniczki a nevéhez méltó módon válaszolt: olyan beszállító partnert keresett és talált a The Mill-ben, ahol természetes alapanyagokkal dolgoznak, nem használnak semmilyen térfogatnövelőt. Így az itt kapható péksütemények kisebbek ugyan, mint a közértben vásárolhatók, de ezek a leveles tészták minimum 30% vajat tartalmaznak (a croissant 50%-ot), és friss zöldséget, most például medvehagymát. A túrós batyuba kerülő, fagylaltos kanállal adagolt túró, a kávéhoz kínált tej is ismerős tehenészettől érkezik, ahol szabadon tartják az állatokat.

A tudatosan, a természetes alapanyagokra építkező Damniczki cukrászdában ez a reggeli választék jól kiegészíti az autentikus kávékat, az egyedi teákat. Tavaly szeptembertől van étlapjukon reggeli, a The Mill-el az együttműködést azonban két hónapja kötötték meg.