Újra fiatal tehetségeket keres a S.Pellegrino

Szerző: | 2019.02.20 | Hírek, Külföld

A S.Pellegrino Young Chef verseny legújabb szériájában már nem elég fiatalnak és kiemelkedően tehetségesnek lenni, de a versenyzőknek a társadalmi változás eszközeként kell tekinteniük a gasztronómiára.

A világ legnagyobb szakácsversenyei pont attól tudnak igazán nagyok lenni, hogy nem állnak meg ott, hogy a legteheségesebb, legkitartóbb és legjobban versenyző szakácsokat keresik. Minden nagy versenyen fontos szempont, hogy a megmérettetés mögött legyen valami olyan filozófia vagy elv, ami segíti a gasztronómia fejlődését és szerepét szerte a világon.

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. 

A versenyre februártól lehet jelentkezni és idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három díjat is átadnak annak érdekében, hogy minél több fiatal séf mutathassa meg a gasztornómiáról és annak társadalomformáló erejéről alkotott különböző elképzeléseit.

 A díjakról:

Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj (Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award): A díjjal a FineDiningLovers.com, online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül.

S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility): A díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogás azt az elvet követi, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.

Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy): A világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazottgyőztes fogás a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözi, és globálisan közelíti meg a konyhaművészetet.

S.Pellegrino Young Chef Díj (S.Pellegrino Young Chef Award): A díjat a világhírű séfekből álló nemzetközi zsűri, a “hét bölcs” (Seven Sages) ítéli oda a legjobb, páratlan technikai készségeket, eredeti és egyedi kreativitást tükröző fogás alkotójának. Az elismerés kiérdemlője kiváló készségei mellett a gasztronómiáról alkotott személyes hitvallását is bemutatja – ezzel is bizonyítva a zsűrinek, hogy a pozitív változások katalizátorává válhat.

A S. Pellegrino Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.

Sándor Rodrigo, aki korábban a Costes Downtown chef de partie-ja volt, a S.Pellegrino Young Chef verseny eddigi legsikeresebb magyar versenyzője. 2016-os regionális győzelme után a világdöntőben is megállta helyét, 2018-ban pedig harmadik helyen végzett az elődöntőben.

A S.Pellegrino Young Chef 2019/20 versenyre 2019. február 4. és április 30. között lehet jelentkezni a Sanpellegrino.com weboldalon. További információ a www.sanpellegrino.com és a www.facebook.com/SanPellegrino/ oldalon található.