Saját farmról a konyhába

Szerző: | 2016.02.24 | Hírek, Szálloda

A zalakarosi Venus és Aphrodité hotel tulajdonosai korukat megelőzve, már öt évvel ezelőtt arra törekedtek, hogy saját farmjuk szolgáltassa a húst, a tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget éttermük konyhájára. Azóta már eladásra is termelnek, családi vállalkozásban, de több mint 20 embernek adnak munkát.

A farm nem csak éléskamra, – amely a szálloda hús- és tejszükségletét 100 százalékban kielégíti – hanem a zalakarosi turistáknak programhelyszín is: a vendégek lovas kocsival szoktak ide kilátogatni Minden nap 10 órakor indul a hotelek bejárata elől a farmlátogató és városnéző program. A városnézés közben az ekhós szekér áthalad a szomszédos településre, Garaboncra, amelynek meséket idéző neve XXI. századi modern parasztgazdaságot takar. A kirándulók kosarában a hagymás mangalica-zsíros kenyér házi szörppel vagy karosi fröccsel alapozza meg a vidám hangulatot.

Ma már több száz gyümölcsfa, zöldségágyások, disznók, tehenek, lovak, kecskék, bárányok, baromfik, nyulak szolgáltatják az organikus, igazi helyi alapanyagot a zalai specialitásokhoz és a korszerű táplálkozás igényeit figyelembevevő éttermi trendekhez. Kialakítottak vágópontot is az utóbbi időben, illeszkedve az aktuális vidékfejlesztési koncepcióhoz.

A Venus Hotel 2001-ben nyílt meg, a Széchenyi Terv Pályázat keretén belül, 2004-ben 40 szobásra bővült, 5 éve pedig megépült a 30 szobás, négycsillagos Aphrodite Hotel is, az Új Magyarország pályázat segítségével. Két éve nyitották meg a 7 Vezér Történelmi Kalandparkot a Garabonciás Farmon, amely egész évben érdekes programokkal szolgál, kicsiknek és nagyobbaknak.