Szállodát nyitott a BrewDog  

Szerző: | 2018.08.29 | Hírek, Külföld

Augusztus 27-én nyílt meg a világ első, ráadásul közösségi finanszírozással elkészült sörszállodája az Ohio állambeli Columbusban.

A BrewDog Doghouse Columbus minden helyiségében lehet – és szokás – kortyolni a sört, beleértve a fürdőszobát is, ahol a zuhany mellett is található egy kis beépített sörhűtő.

A szálloda a régi BrewDog sörgyár mellett, illetve annak hajdani épületeiben található. A beruházásra szánt pénzt a márka szerelmesei dobták össze. A projektet 2017 tavaszán indították el, egy sikeres sikeres kampánnyal. Az eredeti cél az volt, hogy 75 000 dollárt gyűjtsenek össze, kevesebb mint egy hét alatt. Az összeget felemelték, és mire a kampány véget ért, a rajongók a világ minden tájáról 300 000 dollárral járultak hozzá az építkezéshez.

A szállodának 32 szobája van, köztük két jókora lakosztály.  Mindegyikben saját sörcsap fogadja a szomjas vendéget. Recepciós helyett a betérő rögtön egy kedves alkalmazottal találkozik, aki meghívja egy sörre.

A vendégek meglátogathatják az interaktív sörmúzeumot, ahol a sörgyártás minden fázisát végig lehet követni, majd minden részletet meg lehet a témáról tudni a társalgóban is, egy-két hűs korsó társaságában.

A szobában a márka teljes szortimentje megkóstolható a minibárból, ami itt egy profi sörhűtő. A hölgyeket sörből, illetve annak alapanyagaiból készített kozmetikai termékek fogadják a polcokon.

A sörfőzde hasonló szálloda létrehozását tervezi Skóciában is.

További információ: https://www.brewdog.com/doghouse