Követendő kezdeményezésnek, és persze nem mindennapi gasztronómiai élménynek lehetünk tanúi november 8-án a Stand étteremben, ahol a magyar Bocuse csapat felkészülését és az Akadémia utánpótlás nevelését támogatják a vendégek.

A “Foundraising” események nyugaton szinte mindennaposak, és most hazánkban is kiváló példát láthatunk rá. November 8-án a Stand étteremben olyan vacsorát hirdettek meg, amely közelebb hozza a Bocuse d’Or sokszor megközelíthetetlen világát az étteremlátogatókhoz. A különleges eseményen a jelenlegi magyar Bocuse d’Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán főznek majd, valamint két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, és persze a “házigazdák”, Széll Tamás és Szulló Szabina.

A menü a következő lesz:

 

Kreinbacher Prestige Brut Magnum

Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol

Sült zeller consommé, fürj tojás

Kacsamáj, sütőtök,Tokaji

Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014

Csirke, vargánya, csicsóka

Szepsy István, Úrágya Furmint 2015

Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás

Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016

Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó

St. Andrea, Merengő 2009

Alma, mandula, citromverbéna

Demeter Zoltán, Late Harvest 2017

Petit fours

A támogató vacsora ára fejenként 100.000 Ft, de aki szeretné, nagyobb összeggel is támogathatja a kezdeményezést.