Követendő kezdeményezésnek, és persze nem mindennapi gasztronómiai élménynek lehetünk tanúi november 8-án a Stand étteremben, ahol a magyar Bocuse csapat felkészülését és az Akadémia utánpótlás nevelését támogatják a vendégek.
A „Foundraising” események nyugaton szinte mindennaposak, és most hazánkban is kiváló példát láthatunk rá. November 8-án a Stand étteremben olyan vacsorát hirdettek meg, amely közelebb hozza a Bocuse d’Or sokszor megközelíthetetlen világát az étteremlátogatókhoz. A különleges eseményen a jelenlegi magyar Bocuse d’Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán főznek majd, valamint két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, és persze a „házigazdák”, Széll Tamás és Szulló Szabina.
A menü a következő lesz:
Kreinbacher Prestige Brut Magnum
Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
Sült zeller consommé, fürj tojás
Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014
Csirke, vargánya, csicsóka
Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
St. Andrea, Merengő 2009
Alma, mandula, citromverbéna
Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
Petit fours
A támogató vacsora ára fejenként 100.000 Ft, de aki szeretné, nagyobb összeggel is támogathatja a kezdeményezést.