Tilos az ételfotózás a brit étteremben

Szerző: | 2017.11.08 | Hírek, Külföld

A Waterside Innt, a három Michelin-csillagos brit éttermet 40 éve alapította Michel Roux a testvérével, azóta a világ egyik leghíresebb vendéglátó helyévé vált. A menedzsment a közelmúltban azonban úgy döntött, megtiltják a vendégeknek, hogy lefényképezzék a felszolgált fogásokat.

Michel Roux szerint egy-egy ilyen fotó, bármilyen jól sikerül is, nem adja vissza egy fogás ízharmóniáját, ezt ugyanis nem lehet egy képen megörökíteni. Arról nem beszélve, hogy esetleg a személyzetet és talán a többi vendéget is zavarja a folytonos fényképezés. Ezért úgy döntött, már az étterem ajtaján tudatja az oda érkezőkkel, hogy tilos az ételek lefotózása – olvasható a brit Metro újságban.

A döntés meglepte a vendégeket, hiszen legtöbbjük csak egyszer jön el ide, az árak pedig borsosak. Ráadásul sokan életük egy-egy kiemelt pillanatában látogatnak a Bray-ben található Waterside Innbe, és élményüket meg akarják osztani a közösségi oldalakon.

A tulajdonos arra nem is gondol, hogy mindez ingyen reklámként is felfogható, hiszen milliókat érhet el a megosztások után egy-egy ilyen fénykép. Ám az érvek úgy tűnik, egyelőre nem hatják meg a Waterside Inn személyzetét. Arról nincs szó, hogy netán a recepteket féltenék, hiszen jó néhány fogás képe szerepel az étterem honlapján.

A Londontól nem messze fekvő kisváros, Bray érdekessége, hogy két, három Michelin-csillagos étterem is található itt, Heston Blumenthal legendás Fat Duckja alig két sarokra található a Waterside Inn-től.