Tíz évet ünnepel az Onyx

Szerző: | 2017.03.08 | Hírek, Konyha

2007-ben éppen nőnapon nyílt meg a Gerbeaud-ház oldalában az Onyx, amely immár öt Gault&Millau első helyezés, három Dining Guide Év étterme-díj és a 2011 óta stabilan őrzött Michelin-csillag boldog tulajdonosaként ünnepelte a jubileumot.

A Kis-Gerbeaud helyén létesült fine dining étterem a kezdetektől igyekezett nap mint nap bebizonyítani mottóját, mely szerint Budapest megérdemelte őket. Négy évvel később már Michelin-csillagot nyertek, amit a séfváltás ellenére idén is stabilan meg tudtak tartani, és Mészáros Ádám személyében új „csillagos” séf vezeti a konyhát. (Ádám – csakúgy, mint a Gerbeaud konyhafőnöke, Tóth Ágnes, valamint számos kollegájuk – még tanulóként érkezett az Onyxba.) Küldetésük azonban továbbra is az, hogy magas szinten mutassák be a vendégeknek a tradíciók és innovációk jegyében készülő menüket.

Onyx

Az ünnepi fogadáson a vendégek megkóstolhatták többek közt a lángost füstölt pisztránggal és kecsegeporral, a házi aszalt gyümölcsökkel körített libamáj créme bruléet, a lilaburgonya-chipset kaviárral és créme fraiche-sel, valamint az osztriga tempurát. A születésnapi torta alapja pedig passiógyümölcs volt, amely természetesen a Gerbeuad-szellemiségében készült.

Ahogy Pintér Katalin, az étterem ügyvezető-tulajdonosa elmondta: az első tíz év gyorsan elszaladt, és már a következő évtizeden gondolkoznak. Elsőrangú, világszínvonalú helyet szerettek volna létrehozni, amely utat mutat a magyar gasztronómiában. Az Onyx egy csodás csapat csodás ötlete volt, de ha tudják, mi vár rájuk, nem biztos, hogy belevágnak ebbe a vállalkozásba. Azonban az eltelt tíz év sikerei bebizonyították: ha jót tesznek az asztalra és szeretik a vendéget, akkor a vendégek is szeretni fogják őket. Ám az Onyx leginkább egy műhely, sok személyes történettel, és ha a konyhán, valamint a szervizoldalon dolgozók jól érzik magukat, akkor a vendég is jól érzi magát.

Hamarosan új helyen is megmutathatják magukat, hiszen átvették az Aria Hotel Budapest vendéglátóipari területeit, ahol Pintér Katalin szerint április közepétől lesz igazából érzékelhető a változás.

Onyx 10

Képünkön a tulajdonos család és a ház vezetői: Niszkács Miklós, Niszkács Anna, Mészáros Ádám, az Onyx séfje, Tóth Ágnes, a Gerbeaud konyhafőnöke, Pintér Katalin és Niszkács Attila a „csapatfotó” előtt.