Film a tökéletes séfről

Szerző: | 2015.04.07 | Hírek, Külföld

Sergio Herman, a Gault&Millau húszpontos séfje a főszereplője a holland filmrendezőnő, Willemiek Kluijfhout legújabb dokumentumfilmjének, amelyben ambícióról, tökéletességről, áldozatokról, kiégésről, újrakezdésről egyaránt mesél, kíméletlen őszintséggel.

A Berlini Filmfesztiválon igen kedvező fogadtatást kapott, stílszerűen csak „Sergio Herman – Fucking perfect” címmel forgalomba kerülő filmben a három Michelin-csillagos, perfekcionista séf elmeséli, miért döntött Oud Sluis nevű étterme bezárása mellett. „A csúcson voltam, megszereztem a Gault&Millau maximális pontszámát, valamint három Michelin-csillagot, 9-10 évig Hollandia legjobb konyháját vezettem, miközben 25 évet egy ablaktalan konyhában töltöttem – sok volt ez nekem” – indokolja a filmben Herman, aki azóta már Antwerpenben megnyitotta új étttermét, az egykori kápolnában helyet kapó The Jane-t.

A stáb nyomon követte a séf és csapata mindennapjait, bepillantva konyhába és vendégtérbe, valamint a Herman család magánéletébe. A filmet várhatóan 2015. második félévében mutatják be az európai mozikban.

(Kép: www.true-works.nl )